Suomen Pipliaseura

05.04.2023

Sana

Jeesus tuomitaan kuolemaan

13Pilatus kutsui koolle ylipapit, johtajat ja kansan 14ja sanoi: »Te toitte tämän miehen minulle ja väititte hänen olevan kansankiihottaja. Minä olen nyt kuulustellut häntä teidän läsnä ollessanne, enkä ole havainnut hänen syyllistyneen mihinkään, mistä syytätte häntä. 15Herodeskaan ei ole löytänyt tästä miehestä mitään vikaa, koska lähetti hänet takaisin minulle. Tämä mies ei ole tehnyt mitään, mistä voisi antaa kuolemantuomion. 16Siksi päästän hänet vapaaksi, kun olen ensin antanut hänelle pienen opetuksen.» 17

18Silloin kaikki huusivat: »Tapa hänet ja vapauta meille Barabbas!» 19Barabbas oli vangittu kaupungissa tapahtuneen mellakan ja murhan vuoksi. 20Pilatus huusi uudelleen, että hän halusi päästää Jeesuksen vapaaksi. 21Ihmiset huusivat vastaan: »Ristiinnaulitse, ristiinnaulitse hänet!» 22Pilatus sanoi kolmannen kerran: »Mitä pahaa hän on tehnyt? En näe mitään syytä tuomita häntä kuolemaan. Siksi päästän hänet vapaaksi, kun olen ensin antanut kurittaa häntä.» 23Joukko painoi kuitenkin päälle huutaen ja vaatien Jeesusta ristiinnaulittavaksi. Huuto lannisti Pilatuksen, 24ja hän päätti taipua joukon vaatimukseen. 25Hän päästi vapaaksi mellakoimisesta ja murhasta vangitun miehen, jonka vapauttamista ihmiset olivat vaatineet. Jeesukselle saisi käydä niin kuin he tahtoivat.

Jeesus puhuttelee surijoita

26Kun Jeesusta vietiin teloitettavaksi, oli kyreneläinen Simon tulossa maaseudulta. Hänet otettiin kiinni ja pantiin kantamaan ristiä Jeesuksen jäljessä. 27Jeesusta seurasi suuri väkijoukko ja ryhmä naisia, jotka valittivat hänen vuokseen ja löivät kädellä rintaansa. 28Jeesus kääntyi heidän puoleensa ja sanoi: »Jerusalemin tyttäret, älkää minun vuokseni itkekö. Itkekää itsenne ja lastenne vuoksi. 29Tulee näet aika, jolloin sanotaan: ’Onnellisia ovat hedelmättömät, joiden kohtu ei ole synnyttänyt ja joiden rinnat eivät ole ruokkineet lasta.’ 30Silloin ihmiset sanovat vuorille: ’Romahtakaa päällemme’, ja kukkuloille: ’Peittäkää meidät’. 31Jos tuoreelle puulle käy näin, mitä tapahtuukaan kuivalle?»

Luuk. - Luukas 23:13-31UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä