Suomen Pipliaseura

06.01.2023

Sana

Tietäjien vierailu

1Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodes Suuren aikana, Jerusalemiin saapui idästä tietäjiä, jotka tulkitsivat ennusmerkkejä. 2»Missä on se juutalaisten kuningas, joka on juuri syntynyt?» he kysyivät. »Me näimme idässä hänen tähtensä ja tulimme osoittamaan hänelle kunnioitusta.» 3Tämän kuullessaan kuningas Herodes järkyttyi, ja koko Jerusalem alkoi kohista. 4Herodes kutsui koolle kaikki ylipapit ja oppineet ja kysyi heiltä, missä Kristus syntyisi. 5»Juudean Betlehemissä», he vastasivat. »Profeetan kirjassa näet sanotaan:

6’Sinä, Juudan Betlehem,

et suinkaan ole vähäisin heimosi johtajista.

Sinusta syntyy hallitsija,

joka paimentaa kansaani Israelia.’»

7Silloin Herodes kutsui tietäjät salaa luokseen ja kyseli heiltä tarkasti, milloin tähti oli ilmestynyt. 8Hän lähetti heidät Betlehemiin ja sanoi: »Menkää sinne ja ottakaa perusteellisesti selvää tästä lapsesta. Ilmoittakaa minulle, kun löydätte hänet, niin että minäkin voin tulla osoittamaan hänelle kunnioitustani.» 9Kuninkaan sanat kuultuaan tietäjät lähtivät matkaan. He huomasivat taivaalla saman tähden, jonka olivat nähneet idässä. Tähti johdatti heitä ja pysähtyi sen paikan ylle, missä lapsi oli. 10Tähden nähdessään tietäjät olivat riemuissaan. 11He menivät taloon, näkivät lapsen ja hänen äitinsä Marian ja heittäytyivät maahan osoittaakseen kunnioitustaan. Sitten he avasivat aarrearkkunsa ja antoivat lapselle lahjaksi kultaa, suitsuketta ja mirhaa, kallista voidetta.

12Tietäjät saivat unessa Jumalalta kehotuksen olla palaamatta Herodeksen luokse. Niinpä he menivät toista kautta takaisin omaan maahansa.

Matt. - Matteus 2:1-12UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä