Suomen Pipliaseura

06.04.2022

Sana

Totuus vapauttaa

31Niinpä Jeesus sanoi niille juutalaisille, jotka olivat alkaneet luottaa häneen: »Jos pidätte kiinni minun sanoistani, olette todella minun oppilaitani. 32Silloin opitte tuntemaan totuuden ja totuus vapauttaa teidät.» 33Kuulijat sanoivat: »Me olemme Abrahamin jälkeläisiä, emmekä ole koskaan olleet kenenkään orjia. Mitä tarkoitat sanoessasi, että meistä tulee vapaita?» 34Jeesus vastasi: »Minä vakuutan teille: Jokainen syntiä tekevä on synnin orja. 35Orja ei kuitenkaan pysy talossa ikuisesti, mutta poika pysyy. 36Jos Poika vapauttaa teidät, teistä tulee aidosti vapaita. 37Tiedän kyllä, että olette Abrahamin jälkeläisiä. Silti haluatte tappaa minut, koska ette voi sietää puheitani. 38Minä puhun niistä asioista, jotka olen nähnyt Isäni luona. Tehkää siis sitä, mitä olette Isältä saaneet kuulla.»

Paholaisen lapset

39Juutalaiset sanoivat Jeesukselle: »Meidän isämme on Abraham.» Siihen Jeesus sanoi: »Jos kerran olette Abrahamin lapsia, tekisitte sitten Abrahamin tekoja. 40Sen sijaan te jahtaatte minua tappaaksenne sen, joka on kertonut teille Jumalalta kuulemansa totuuden. Ei Abraham tehnyt niin kuin te. 41Te toimitte samoin kuin oma isänne.»

Juutalaiset sanoivat: »Emme me ole mitään äpäriä. Meillä on vain yksi Isä, Jumala.» 42Jeesus vastasi: »Jos Jumala olisi teidän Isänne, te rakastaisitte minua. Olenhan lähtöisin Jumalasta ja hänen luotaan tullut. Enkä edes tullut oma-aloitteisesti, vaan hän lähetti minut.

Joh. - Johannes 8:31-42UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä