Suomen Pipliaseura

06.04.2023

Sana

Pääsiäisateria ja Jeesuksen jäähyväispuheet

Jeesus pesee oppilaiden jalat

1Pääsiäisjuhlan lähestyessä Jeesus tiesi, että hänen hetkensä oli tullut: hän siirtyisi tästä maailmasta Isän luokse. Hän oli rakastanut niitä, jotka tässä maailmassa olivat hänen omiaan, ja hän osoitti rakastavansa heitä loppuun asti.

2Jeesus ja oppilaat olivat illallisella. Paholainen oli jo mielessään päättänyt, että Simon Iskariotin poika Juudas antaisi Jeesuksen ilmi. 3Jeesus tiesi, että Isä oli antanut kaiken hänen käsiinsä. Hän oli tullut Jumalan luota ja palaisi sinne takaisin. 4Niinpä hän nousi ja riisui päällysvaatteensa. Hän otti pellavaliinan ja kietoi sen vyötärölleen. 5Sitten hän kaatoi vettä pesuvatiin ja alkoi pestä oppilaidensa jalkoja. Hän kuivasi jalat pellavaliinaan, jonka oli kietonut vyötärölleen.

6Kun Jeesus tuli Simon Pietarin kohdalle, Pietari kysyi häneltä: »Herra, sinäkö peset minun jalkani?» 7Jeesus vastasi: »Et vielä ymmärrä sitä, mitä teen. Myöhemmin ymmärrät kyllä.» 8Pietari sanoi: »Et varmasti pese jalkojani, et ikinä!» Jeesus vastasi: »Jos en pese sinua, ei sinulla ole paikkaa minun luonani.» 9»Älä sitten pese pelkkiä jalkoja», Pietari pyysi. »Pese myös kädet ja pää.» 10Tähän Jeesus vastasi: »Kylvyssä käynyt on jo puhdas; häneltä tarvitsee pestä vain jalat. Ja te olette puhtaita, ette tosin kaikki.» 11Jeesus näet tiesi, kuka ilmiantaisi hänet. Siksi hän sanoi, etteivät kaikki olleet puhtaita.

12Pestyään oppilaiden jalat Jeesus pukeutui ja kävi taas pöytään. Hän sanoi: »Ymmärrättekö te, mitä minä teille tein? 13Te kutsutte minua opettajaksi ja Herraksi, ja se on oikein: sehän minä olen. 14Jos siis minä, Herra ja opettaja, pesin teidän jalkanne, on teilläkin velvollisuus pestä toistenne jalat. 15Annoin teille esimerkin, jotta tekisitte samoin kuin minä tein teille.

Joh. - Johannes 13:1-15UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä