Suomen Pipliaseura

07.02.2022

Sana

Jeesus karkottaa demonit gerasalaisesta miehestä

1Jeesus ja oppilaat tulivat järven toiselle puolelle gerasalaisten alueelle. 2Heti veneestä noustuaan Jeesus kohtasi demonin vallassa olevan miehen, joka oli tulossa hautausmaalta. 3Mies asui hautaluolissa, eikä häntä saatu enää pidettyä kurissa kahleillakaan. 4Monesti hänet oli kahlehdittu jaloistaan ja käsistään, mutta hän oli rikkonut kahleet ja käsiraudat. Kukaan ei mahtanut hänelle mitään. 5Hän vietti yöt ja päivät haudoissa ja vuorilla, karjui ja murjoi itseään kivillä. 6Kun mies näki kaukaa Jeesuksen, hän tuli juosten, heittäytyi maahan tämän eteen 7ja huusi kovalla äänellä: »Jeesus, korkeimman Jumalan Poika! Mitä tekemistä minulla on sinun kanssasi? Vanno Jumalan kautta, ettet kiduta minua!» 8Jeesus oli näet jo käskemässä demonia lähtemään miehestä 9mutta kysyikin nyt: »Mikä sinun nimesi on?» Mies vastasi: »Legioona, sillä meitä on monta.» 10Demonit pyysivät ja rukoilivat, ettei Jeesus ajaisi niitä pois siltä seudulta.

11Läheisellä vuorenrinteellä oli suuri sikalauma laitumella. 12Demonit pyysivät Jeesukselta: »Anna meidän mennä sikoihin.» 13Jeesus antoi niille luvan. Silloin demonit lähtivät miehestä ja menivät sikoihin, ja sikalauma ryntäsi jyrkänteeltä alas järveen. Sikoja oli noin kaksituhatta, ja ne kaikki hukkuivat.

14Sikoja ruokkivat miehet lähtivät pakoon ja kertoivat kaiken tapahtuneesta kaupungissa ja kylissä. Ihmiset lähtivät katsomaan, mitä oli tapahtunut. 15He tulivat Jeesuksen luokse ja näkivät, että demonijoukon vallassa ollut mies istui täysissä pukeissa ja järjissään. Se sai ihmiset pelästymään. 16Silminnäkijät kertoivat heille, mitä demonien vallassa olleelle miehelle oli tapahtunut ja kuinka sikojen oli käynyt. 17Silloin kaikki pyysivät, että Jeesus lähtisi heidän seudultaan.

18Kun Jeesus oli nousemassa veneeseen, demoneista vapautunut mies pyysi lupaa jäädä Jeesuksen seuraan. 19Jeesus ei suostunut vaan sanoi: »Mene kotiin omaistesi luokse ja kerro, miten paljon Herra sääli ja auttoi sinua.» 20Mies lähti ja alkoi kertoa kaikkialla Dekapoliksen alueella, mitä Jeesus oli hänelle tehnyt. Kaikki olivat ihmeissään.

Mark. - Markus 5:1-20UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä