Suomen Pipliaseura

07.10.2022

Sana

15Jotkut kuitenkin sanoivat: »Belsebulin, päädemonin, voimalla hän karkottaa demoneja.» 16Toiset taas halusivat koetella Jeesusta ja odottivat hänen antavan merkin taivaasta.

19Jos nyt minä karkotan demoneja Belsebulin voimalla, niin kenen voimalla teidän oppipoikanne niitä karkottavat? Heidän toimintansa vie pohjan syytöksiltänne. 20Mutta entä jos Jumalalla on sormensa pelissä, kun karkotan demoneja? Silloinhan Jumalan valtakunta on saapunut luoksenne.

21Kun vahva ja aseistettu mies vartioi kartanoaan, hänen omaisuutensa on turvassa, 22kunnes tulee vielä vahvempi mies. Tämä voittaa hänet ja ottaa häneltä ne taisteluvarusteet, joihin hän luotti. Sitten vahvempi mies jakaa saamansa saaliin. 23Se, joka ei ole minun puolellani, on minua vastaan. Hän hajottaa, koska ei kokoa yhdessä minun kanssani.»

Saastaisen hengen paluu

24»Kun demoni lähtee ihmisestä, se kulkee seuduilla, joilla ei ole vettä, ja etsii turhaan lepopaikkaa. Silloin se sanoo: ’Palaan siihen taloon, josta lähdin.’ 25Kun se palaa, se löytää talonsa siivottuna ja hyvässä järjestyksessä. 26Silloin se käy pyytämässä seurakseen seitsemän vielä pahempaa demonia, jotka käyvät taloksi. Näin tämän ihmisen asiat ovat entistä huonommin.»

Luuk. - Luukas 11:15-26UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä