Suomen Pipliaseura

09.05.2022

Sana

Rosvo ja paimen

1»Minä vakuutan teille: Se, joka ei mene lammastarhaan portista vaan kiipeää aidan yli, on varas ja rosvo. 2Lampaiden paimen sen sijaan kulkee portista. 3Hänelle vartija avaa portin. Lampaat kuulevat hänen äänensä ja seuraavat häntä, kun hän kutsuu nimeltä omiaan. 4Kun hän on päästänyt kaikki lampaansa tarhasta, hän kulkee niiden edellä. Lampaat seuraavat häntä, koska ne tuntevat hänen äänensä. 5Ketään vierasta ne eivät takuulla seuraa vaan pakenevat häntä, koska vieraiden ääni on niille outo.»

6Tällaisen vertauksen Jeesus esitti. Kuulijat eivät kuitenkaan ymmärtäneet, mistä oli kysymys.

Lammastarhan portti

7Siksi Jeesus jatkoi: »Minä vakuutan teille: Minä olen portti lampaille. 8Kaikki ennen minua tulleet olivat varkaita ja rosvoja, eivätkä lampaat kuunnelleet heitä. 9Minä olen portti. Joka tulee sisään minun kauttani, pelastuu. Hän voi tulla ja mennä, ja hän löytää laitumen. 10Varas tulee vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut antamaan yltäkylläisen elämän.

Hyvä ja rohkea paimen

11Minä olen hyvä ja rohkea paimen. Rohkea paimen vaarantaa henkensä lampaidensa vuoksi. 12Palkkarenki ei ole paimen, eivätkä lampaat ole hänen omiaan. Kun hän näkee suden tulevan, hän hylkää lampaat ja juoksee pakoon. Susi käy lampaiden kimppuun ja hajottaa lauman, 13koska palkkarenki ei välitä lampaista.

14Minä olen hyvä paimen: tunnen omat lampaani, ja ne tuntevat minut. 15Samoin Isäni tuntee minut ja minä hänet. Minä annan henkeni lampaiden puolesta. 16Minulla on muitakin lampaita; ne eivät ole tässä tarhassa. Minun on paimennettava niitäkin, ja nekin kuuntelevat minua. Lampaistani tulee yksi lauma, jolla on yksi ainoa paimen.

17Isä rakastaa minua, koska annan henkeni – ottaakseni sen sitten takaisin. 18Kukaan ei vie sitä minulta, vaan annan sen itse. Minulla on oikeus antaa se ja ottaa se takaisin. Näin tapahtuu Isäni käskystä.»

Joh. - Johannes 10:1-18UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.15
Seuraa meitä