Suomen Pipliaseura

1.6.2022 laudes

UT lukukappale

Lamppua ei piiloteta

16»Ei kukaan sytytä lamppua vain piilottaakseen sen astian tai vuoteen alle. Lampunjalkaan se pannaan, jotta sisään tulevat näkisivät valon. 17Sellaista salaisuutta ei näet olekaan, joka ei paljastuisi ja leviäisi julkisuuteen. 18Katsokaa siis tarkasti, millaisia kuulijoita olette: Sille, jolla jo on, annetaan lisää. Mutta siltä, jolla ei ole, viedään sekin, mitä hän luulee itsellään olevan.»

Jeesuksen oikeat omaiset

19Jeesuksen äiti ja sisarukset saapuivat tapaamaan häntä. He eivät kuitenkaan päässeet hänen luokseen väkijoukon läpi. 20Jeesukselle käytiin kertomassa: »Äitisi ja sisaruksesi ovat ulkona ja haluavat tavata sinut.» 21Jeesus vastasi: »Minun äitini ja sisarukseni ovat nämä, jotka kuulevat Jumalan sanan ja toimivat sen mukaisesti.»

Jeesus tyynnyttää myrskyn

22Eräänä päivänä Jeesus ja oppilaat astuivat veneeseen, ja Jeesus sanoi: »Mennään järven yli vastarannalle.» Niin he lähtivät vesille. 23Matkalla Jeesus nukahti. Sitten järvelle iski raju ukkosmyrsky. Vene alkoi täyttyä, ja he olivat vaarassa. 24Oppilaat menivät herättämään Jeesusta ja sanoivat: »Mestari, mestari, me hukumme!» Jeesus heräsi ja komensi tuulta ja aaltoja. Ne rauhoittuivat. Tuli aivan tyyntä. 25»Mihin teidän uskonne joutui?» Jeesus kysyi oppilailta. Nämä olivat ihmeissään ja peloissaankin ja kyselivät toisiltaan: »Mikä mies tämä oikein on? Hän käskee jopa tuulia ja vettä, ja ne tottelevat häntä.»

Luuk. - Luukas 8:16-25UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.14
Seuraa meitä