Suomen Pipliaseura

1.9.2021 vesperin tekstit

UT lukukappale

Antiokian seurakunnan alku

19Stefanoksen kivittämisestä alkanut vaino oli saanut osan uskovista hajaantumaan. He kulkivat Foinikiaan, Kyprokselle ja Antiokiaan saakka julistamatta sanaa muille kuin juutalaisille. 20Jotkut heistä olivat kuitenkin Kyprokselta ja Kyrenestä, ja Antiokiaan tultuaan he julistivat ilosanomaa Herrasta Jeesuksesta muillekin kuin juutalaisille. 21Herran käsi oli heidän tukenaan, ja moni kääntyi ja alkoi uskoa Herraan.

22Kun Jerusalemin seurakunnassa kuultiin tästä, lähetettiin Barnabas Antiokiaan. 23Kun hän saapui perille, hän näki, mitä Jumalan hyvyys oli saanut aikaan. Tästä ilahtuneena hän kehotti kaikkia pysymään Herran omina. 24Hän oli näet hyvä mies, täynnä Pyhää Henkeä ja uskoa. Yhä useammat omistautuivat Herralle.

25Barnabas lähti Tarsokseen etsimään Saulosta 26ja löydettyään toi hänet Antiokiaan. Yhdessä he viettivät vuoden seurakunnassa ja opettivat suuria ihmisjoukkoja. Antiokialaiset Herran seuraajat olivat ensimmäisiä, joita alettiin kutsua kristityiksi.

27Samoihin aikoihin tuli Jerusalemista profeettoja Antiokiaan. 28Yksi heistä, nimeltään Agabos, sai Hengeltä tiedon suuresta nälänhädästä, joka tulisi koko maailmaan. Keisari Claudiuksen aikana näin tapahtuikin. 29Uskovat päättivät järjestää keräyksen tukeakseen Juudeassa asuvia ystäviään. Jokainen antaisi varojensa mukaan. 30Näin he myös tekivät ja lähettivät Barnabaksen ja Sauloksen viemään rahat seurakunnan johtajille.

Ap. t. - Apostolien teot 11:19-30UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä