Suomen Pipliaseura

1.9.2022 vesper

UT lukukappale

Jeesus vaeltaa Galileassa ja lähiseuduilla

Jeesus käy Nasaretissa

1Jeesus lähti pois ja tuli oppilaidensa kanssa kaupunkiin, josta hän oli kotoisin. 2Sapattina hän ryhtyi opettamaan synagogassa, ja monet kuulijoista ihmettelivät: »Mistä hänelle on annettu tämä kaikki, tuollainen viisaus ja nuo voimateot, joita hän tekee? 3Eikö hän ole se rakentaja, Marian poika ja Jaakobin, Jooseksen, Juudaksen ja Simonin veli? Täällä meidän kanssamme hänen sisarensakin asuvat.» He eivät pystyneet hyväksymään Jeesusta.

4Jeesus sanoi heille: »Profeettaa arvostetaan vähiten kotikaupungissaan, sukulaistensa luona ja omassa kodissaan.» 5Eikä Jeesus voinut tehdä siellä kuin muutaman voimateon. Hän paransi joitain sairaita panemalla kätensä heidän päälleen. 6Jeesusta ihmetytti, etteivät ihmiset uskoneet häneen. Hän kulki kylästä toiseen ja opetti.

Oppilaat lähetetään matkaan

7Jeesus kutsui luokseen kaksitoista oppilastaan, ryhtyi lähettämään heitä pareittain matkaan ja antoi heille vallan käskeä demoneja. 8Hän kielsi ottamasta mukaan muuta kuin vaellussauvan; ei ruokaa, ei laukkua eikä pronssikolikoita vyökukkaroon. 9Sandaalit vain jalkaan, ei ylimääräistä paitaa. 10Jeesus sanoi: »Mihin taloon menettekin, pysykää siellä kunnes lähdette paikkakunnalta. 11Jos teitä ei jossain oteta vastaan eikä kuunnella, lähtekää ja pudistelkaa pölytkin jaloistanne. Siitä tulee todiste heitä vastaan.»

12Oppilaat lähtivät julistamaan, jotta ihmiset muuttaisivat elämänsä suunnan. 13He myös karkottivat monta demonia ja paransivat monia sairaita voitelemalla heidät öljyllä.

Mark. - Markus 6:1-13UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä