Suomen Pipliaseura

10.04.2022

Sana

Riemukulkue Jerusalemiin

12Seuraavana päivänä levisi tieto, että Jeesus oli tulossa Jerusalemiin. Kaupunkiin oli kerääntynyt paljon väkeä, 13ja ihmiset ottivat palmunoksia ja lähtivät Jeesusta vastaan. He huusivat:

»Hoosianna!

Siunattu se, joka tulee Herran nimissä,

siunattu Israelin kuningas!»

14Jeesus huomasi aasin varsan ja istuutui sen selkään, niin kuin oli kirjoitettu:

15»Älä pelkää, tytär Siion!

Kuninkaasi saapuu

aasin varsan selässä.»

16Oppilaat eivät vielä silloin ymmärtäneet, mistä oli kysymys. Myöhemmin Kristuksen kirkastaminen sai heidät kuitenkin muistamaan, että näin hänestä oli kirjoitettu ja että näin hänelle tapahtui.

17Jeesuksen seurassa ollut joukko kertoi, miten hän kutsui Lasaruksen haudasta ja herätti tämän kuolleista. 18Siksi kansa oli lähtenytkin Jeesusta vastaan, koska se oli kuullut, että hän oli tehnyt todisteeksi tällaisen ihmeen. 19Fariseukset sanoivat toisilleen: »Katsokaa nyt, emme mahda mitään. Koko maailma juoksee hänen perässään.»

Kreikkalaiset pyrkivät Jeesuksen luo

20Juhlille saapuneiden joukossa oli myös muutama kreikkalainen, jotka olivat tulleet kunnioittamaan Jumalaa. 21He tulivat Filippoksen luokse. Filippos oli kotoisin Galilean Betsaidasta. Kreikkalaiset pyysivät: »Herra, tahtoisimme tavata Jeesuksen.» 22Filippos lähti kertomaan pyynnöstä Andreakselle. Sitten he menivät yhdessä Jeesuksen puheille.

Vehnänjyvän kuolema

23Jeesus sanoi Filippokselle ja Andreakselle: »On tullut hetki, jolloin Ihmisen Poika kirkastetaan. 24Minä vakuutan teille: Jos vehnänjyvä ei putoa maahan ja kuole, se jää yksin. Mutta jos se kuolee, se tuottaa runsaan sadon.

Joh. - Johannes 12:12-24UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä