Suomen Pipliaseura

10.09.2023

Sana

Näiden tapausten jälkeen oli eräs juutalaisten juhla, ja Jeesus lähti Jerusalemiin. Jerusalemin Lam-masportin luona on allas, jonka hepreankielinen nimi on Betsata. Sitä reunustaa viisi pylväskäytävää. Niissä makasi joukoittain sairaita, kuten sokeita, rampoja ja halvaantuneita.
Joukossa oli mies, joka oli sairastanut 38 vuoden ajan. Jeesus näki hänet makaamassa ja tiesi hänen sairastaneen jo kauan. ”Tahdotko tulla terveeksi?” Jeesus sanoi, ja sairas vastasi: ”Herra, minulla ei ole ketään auttamassa minua altaaseen, kun vesi alkaa kuohua. Aina kun yritän mennä sinne, joku muu ehtii ensin. ” Jeesus sanoi: ”Nouse, ota makuualustasi ja kävele.” Mies parani heti. Hän käveli ja kantoi alustaa mukanaan.
Silloin oli kuitenkin sapatti, lepopäivä. Niinpä juutalaiset sanoivat parannetulle: ”Nyt on sapatti. Ei sinulla ole lupaa kantaa makuualustaasi.” Mies vastasi heille: ”Se, joka paransi minut, sanoi minulle: ’Ota makuualustasi mukaan ja kävele’.” ”Kuka se on, joka käski sinun kantaa makuualustaasi ja kävel-lä?” kysyivät juutalaiset. Parannettu ei kuitenkaan tiennyt, kuka Jeesus oli. Tämä oli jo lähtenyt ja ka-donnut väkijoukkoon.
Myöhemmin Jeesus tapasi miehen temppelissä ja sanoi hänelle: ”Sinä olet nyt terve. Älä tee enää syntiä, ettei sinulle kävisi entistä pahemmin. ” Mies lähti ja kertoi juutalaisille, että Jeesus oli hänet parantanut. (Joh. 5:1–15)

Suomen Pipliaseurav.4.19.0
Seuraa meitä