Suomen Pipliaseura

10.1.2023 vesper

UT lukukappale

Jeesus kiroaa viikunapuun

18Kun Jeesus aikaisin aamulla palasi kaupunkiin, hänellä oli nälkä. 19Hän näki tien vieressä viikunapuun ja meni etsimään syötävää, mutta ei löytänyt puusta muuta kuin lehtiä. Jeesus sanoi puulle: »Sinusta ei saada hedelmiä enää koskaan.» Viikunapuu kuihtui saman tien.

20Kun oppilaat näkivät sen, he olivat ihmeissään ja kysyivät: »Miten tuo puu noin äkkiä kuihtui?» 21Jeesus vastasi: »Minä vakuutan teille: Jos uskotte ettekä epäile, voitte tehdä enemmän kuin minä tein tälle puulle. Jos käskette tämän vuoren nousta ilmaan ja rojahtaa mereen, se tapahtuu. 22Jos vain uskotte, saatte kaiken, mitä rukouksessa pyydätte.»

Jeesuksen valtuudet kyseenalaistetaan

23Kun Jeesus oli mennyt temppeliin opettamaan, tulivat ylipapit ja kansanjohtajat hänen luokseen ja kysyivät: »Millä oikeudella toimit näin? Kuka sinut on valtuuttanut?» 24Jeesus vastasi: »Minäkin esitän teille kysymyksen. Jos vastaatte siihen, niin minä kerron, millä oikeudella toimin. 25Mistä Johanneksen antama kaste oli peräisin, taivaasta vai ihmisiltä?»

Ylipapit ja kansanjohtajat neuvottelivat keskenään: »Jos sanomme, että taivaasta, niin hän kysyy meiltä, miksi emme uskoneet häntä. 26Jos taas sanomme, että ihmisiltä, saamme kansan kimppuumme. Kaikkihan pitävät Johannesta profeettana.» 27Niinpä he vastasivat Jeesukselle, etteivät tienneet. Silloin Jeesus sanoi: »Minäkään en sano teille, millä oikeudella toimin.»

Vertaus kahdesta pojasta

28»Mitä sanotte tähän? Miehellä oli kaksi poikaa. Hän meni toisen luokse ja sanoi: ’Poika, mene tänään töihin viinitarhaan.’ 29Poika vastasi, ettei hän halunnut mennä. Myöhemmin hän kuitenkin muutti mielensä ja lähti töihin. 30Mies meni toisen poikansa luokse ja antoi tälle saman käskyn. Poika sanoi: ’Menen, herra’, muttei kuitenkaan mennyt töihin. 31Kumpi näistä kahdesta teki, niin kuin isä tahtoi?» »Ensimmäinen», vastasivat ylipapit ja kansanjohtajat. Jeesus sanoi: »Minä vakuutan teille, että tullimiehet ja prostituoidut pääsevät Jumalan valtakuntaan ennemmin kuin te. 32Johannes tuli luoksenne oikeamielisyyden tietä pitkin, ettekä te uskoneet häntä. Tullimiehet ja huorat sen sijaan uskoivat. Sen nähtyännekään ette muuttaneet mieltänne ettekä uskoneet häntä edes jälkikäteen.»

Matt. - Matteus 21:18-32UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä