Suomen Pipliaseura

10.11.2022 laudes

UT lukukappale

Seitsemäs sinetti avataan

1Kun Karitsa avasi seitsemännen sinetin, tuli taivaassa hiljaista puoleksi tunniksi. 2Minä näin Jumalan edessä seisomassa seitsemän enkeliä, joille annettiin seitsemän torvea.

Kultainen suitsutusastia

3Alttarin ääreen saapui vielä yksi enkeli. Hänellä oli kultainen suitsutusastia, ja hänelle annettiin paljon suitsuketta lisättäväksi pyhien rukouksiin. Hän teki sen valtaistuimen edessä olevalla kultaisella alttarilla. 4Enkelin kädestä suitsutus kohosi pyhien lausumien rukousten saattelemana Jumalan silmien eteen. 5Enkeli tarttui suitsutusastiaan ja otti siihen tulen alttarilta. Hän paiskasi tulen maan päälle. Ukkonen jyrisi, salamat iskivät ja maa järisi.

Neljä ensimmäistä enkeliä puhaltaa torveensa

6Nämä seitsemän enkeliä valmistautuivat puhaltamaan torveensa.

7Ensimmäinen enkeli puhalsi torveensa. Rakeet ja tulenlieskat pieksivät maata, ja niiden seassa satoi verta. Kolmasosa maasta paloi. Samoin paloi kolmasosa puista ja kaikki vihreä ruoho.

8Toinen enkeli puhalsi torveensa. Mereen iskeytyi jotain, joka muistutti palavaa vuorta. Kolmasosa merestä muuttui vereksi, 9kolmasosa merenelävistä kuoli ja kolmasosa laivoista tuhoutui.

10Kolmas enkeli puhalsi torveensa. Suuri tähti putosi taivaalta kuin palava soihtu ja saastutti kolmasosan virroista ja lähteistä. 11Tähden nimi oli Koiruoho, ja kolmasosa vesistä saastui siitä. Monet kuolivat vettä juotuaan, koska se oli niin kitkerää.

12Neljäs enkeli puhalsi torveensa. Aurinko ja kuu heikentyivät kolmasosan, ja kolmannes tähdistä sammui. Ne kaikki pimenivät kolmasosan verran. Päivänvalo väheni kolmanneksen, ja samoin tuli yöstä entistä pimeämpi.

Kotkan valitus

13Minä näin kotkan lentävän korkealla taivaalla. Kuulin, kuinka se valitti kovalla äänellä: »Voi, voi, voi niitä, jotka asuvat maan päällä! Vielä on jäljellä kolme enkeliä, valmiina puhaltamaan torveensa.»

Ilm. - Ilmestys 8:1-13UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä