Suomen Pipliaseura

10.2.2023 laudes

UT lukukappale

Jeesus viedään ylipapin eteen

12Päällikön johdolla sotilaat ja juutalaisten lähettämät miehet pidättivät Jeesuksen ja sitoivat hänet. 13He veivät hänet ensin Hannaksen luokse, koska tämä oli Kaifaksen, sen vuoden ylipapin, appi. 14Juuri Kaifas neuvoi juutalaisia, että olisi parasta, jos yksi ihminen kuolisi koko kansan puolesta.

Pietari kieltää tuntevansa Jeesuksen

15Simon Pietari seurasi Jeesusta yhdessä toisen oppilaan kanssa. Tämä oppilas oli ylipapin tuttava, ja hän seurasi Jeesusta ylipapin talon pihaan. 16Pietari jäi seisomaan portin ulkopuolelle. Niinpä se oppilas, joka tunsi ylipapin, meni puhumaan portinvartijalle ja toi Pietarin sisään pihaan.

17Portinvartijana toimiva nainen kysyi Pietarilta: »Et kai sinäkin ole tuon miehen oppilas?» »En ole», Pietari vastasi. 18Oli kylmä, ja palvelijat ja vartijat olivat tehneet hiilloksen ja lämmittelivät sen äärellä. Pietarikin seisoi joukossa lämmittelemässä.

Ylipappi kuulustelee Jeesusta

19Ylipappi kysyi Jeesukselta hänen oppilaistaan ja opetuksestaan. 20Jeesus vastasi: »Minä olen aina puhunut avoimesti ja kaikkien kuullen. Olen opettanut synagogassa ja temppelissä, missä kaikki juutalaiset kokoontuvat. Salassa en ole puhunut mitään. 21Miksi sinä minua kuulustelet? Kysy kuulijoiltani, mitä olen heille puhunut. He kyllä tietävät, mitä olen sanonut.»

22Kun Jeesus sanoi näin, hänen vieressään seisova vartija löi häntä ja sanoi: »Noinko sinä vastaat ylipapille?» 23Jeesus vastasi: »Jos puhuin sopimattomasti, niin kerro, mikä siinä oli sopimatonta. Jos taas puhuin oikein, miksi lyöt minua?»

24Hannas lähetti Jeesuksen köytettynä ylipappi Kaifaksen luokse.

Pietari kieltää taas tuntevansa Jeesuksen

25Sillä aikaa Simon Pietari seisoi lämmittelemässä. Toiset sanoivat hänelle: »Et kai sinäkin ole hänen oppilaansa?» »En ole», Pietari kiisti. 26Yksi ylipapin palvelijoista oli sukua miehelle, jonka korvan Pietari oli iskenyt irti. Hän sanoi: »Enkös minä nähnytkin sinut puutarhassa hänen kanssaan?» 27Pietari kiisti jälleen, ja samassa kukko kiekui.

Joh. - Johannes 18:12-27UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä