Suomen Pipliaseura

10.2.2023 vesper

UT lukukappale

Millainen on hyvä työntekijä?

14Muistuta tästä ja kiellä Jumalan edessä kaikkia kiistelemästä. Riitelystä ei ole mitään hyötyä; se vain johtaa kuulijat onnettomuuteen. 15Ahkeroi, jotta sinusta tulisi Jumalan silmissä hyvä työntekijä. Silloin opetat sanomaa totuudesta oikein eikä sinun tarvitse hävetä. 16Vältä harhaoppisia, turhia puheita, sillä niiden puhujat edistävät vain jumalattomuutta. 17Heidän puheensa leviävät kuin syöpä. Heitä ovat Hymenaios ja Filetos, 18jotka ovat vieraantuneet totuudesta ja väittävät, että ylösnousemus on jo tapahtunut. Näin he ovat onnistuneet sekoittamaan joidenkin uskon. 19Jumalan vahva perustus kuitenkin pysyy, ja siihen on painettu sinetiksi nämä lauseet: »Herra tuntee omansa» ja »Luovu vääryydestä, jos lausut Herran nimen».

20Suuressa taloudessa ei ole vain kultaisia ja hopeisia astioita vaan myös puusta ja savesta tehtyjä. Toiset on tarkoitettu arvokkaisiin tilaisuuksiin, toiset arvottomiin tehtäviin. 21Se, joka puhdistaa itsensä, on arvokkaaseen käyttöön tarkoitettu astia. Hän on pyhitetty, isännälle hyödyllinen ja kaikkiin hyviin tarkoituksiin sopiva.

22Vältä nuoruuden villityksiä. Tavoittele oikeudenmukaisuutta, uskoa, rakkautta ja rauhaa niiden kanssa, jotka puhtain sydämin kutsuvat Herraa avuksi. 23Älä sekaannu typeriin ja oppimattomiin väittelyihin. Niin kuin tiedät, niistä syntyy riitoja. 24Herran palvelijan ei pidä tapella vaan olla ystävällinen kaikille, kärsivällinen ja valmis opettamaan. 25Hänen on opastettava vastaanväittäjiä nöyrästi, jotta Jumala antaisi heidän kääntyä ja oppia tuntemaan totuuden. 26Niin he selvittävät päänsä ja pääsevät pois Paholaisen ansasta, johon tämä on heidät pyydystänyt omia tarkoituksiaan varten.

2. Tim. - 2. kirje Timoteukselle 2:14-26UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.19.0
Seuraa meitä