Suomen Pipliaseura

10.7.2022 laudes

UT lukukappale

Paavali julistaa sanomaa Roomassa

17Kolmen päivän kuluttua Paavali kutsui koolle juutalaisten johtajat. Kun kaikki olivat paikalla, hän sanoi: »Veljet! Minut vangittiin Jerusalemissa ja luovutettiin roomalaisten käsiin, vaikka en ole tehnyt mitään kansamme tai esivanhempiemme tapojen vastaista. 18Roomalaiset halusivatkin asiaa tutkittuaan vapauttaa minut, koska en ole tehnyt mitään, mistä voisi tuomita kuolemaan. 19Juutalaiset vastustivat vapauttamistani, ja niin jouduin vetoamaan keisariin. En silti halua esittää hänelle syytöksiä kansaani kohtaan. 20Kutsuin teidät luokseni, jotta voisimme tavata ja keskustella. Olen näet kahleissa Israelille annetun toivon vuoksi.»

21Juutalaiset vastasivat: »Emme me ole saaneet Juudeasta sinua koskevaa kirjettä, eikä kukaan ole puhunut sinusta pahaa. 22Kuulisimme toki mielellämme, mitä ajattelet asioista. Sen verran näet tiedämme, että sinun edustamaasi suuntausta vastustetaan kaikkialla.»

23Juutalaiset sopivat Paavalin kanssa uuden tapaamisen ja tulivat hänen luokseen suuremmalla joukolla. Aamusta iltaan saakka Paavali kertoi heille Jumalan valtakunnasta. Mooseksen lakiin ja profeettoihin vedoten hän yritti saada kuulijat uskomaan Jeesukseen. 24Jotkut hän saikin vakuuttumaan, mutta toiset eivät uskoneet. 25Juutalaiset eivät päässeet yksimielisyyteen, ja heidän lähtiessään Paavali sanoi heille: »Pyhä Henki oli oikeassa esivanhemmistanne. Hän sai profeetta Jesajan ennustamaan:

26’Mene tämän kansan luokse ja sano:

Kuunnelkaa vaikka kuinka;

ette kuitenkaan ymmärrä.

Katselkaa vaikka kuinka;

ette kuitenkaan näe.

27Sillä tämän kansan sydän on kovettunut.

Heidän korvansa kuulevat huonosti,

ja silmänsä he ovat sulkeneet,

etteivät näkisi silmillään,

kuulisi korvillaan,

ymmärtäisi sydämellään

eivätkä kääntyisi,

enkä minä parantaisi heitä.’

28Tietäkää siis, että Jumala on lähettänyt pelastuksen muille kansoille. Ne myös kuuntelevat hänen sanojaan.» 29

30Kahden vuoden ajan Paavali asui omassa vuokra-asunnossaan ja otti vastaan kaikki, jotka tulivat hänen luokseen. 31Hän julisti Jumalan valtakuntaa ja opetti, kuka Herra Jeesus Kristus on, aivan avoimesti ja kenenkään estämättä.

Ap. t. - Apostolien teot 28:17-31UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.19.0
Seuraa meitä