Suomen Pipliaseura

11.04.2022

Sana

Jeesus rukoilee Oliivimäellä

39Jeesus lähti kaupungista ja meni tapansa mukaan Oliivimäelle. Oppilaat seurasivat häntä. 40Perillä Jeesus sanoi heille: »Rukoilkaa, ettette joutuisi koeteltaviksi.» 41Hän vetäytyi omiin oloihinsa kivenheiton päähän muista, polvistui ja rukoili: 42»Isä, jos tahdot, anna tämän maljan jäädä minulta juomatta. Toteuta kuitenkin oma tahtosi äläkä minun.» 43Silloin taivaasta ilmestyi enkeli antamaan Jeesukselle voimaa. 44Jeesusta alkoi ahdistaa, ja hän rukoili entistä kiihkeämmin. Hänen hikensä pisaroi maahan kuin veri.

45Kun Jeesus rukoiltuaan nousi ja palasi oppilaiden luokse, hän näki, että suru oli uuvuttanut heidät uneen. 46Hän sanoi: »Miksi nukutte? Nouskaa ja rukoilkaa, ettette joutuisi koeteltaviksi.»

Jeesus vangitaan

47Jeesuksen vielä puhuessa saapui paikalle väkijoukko. Juudas, yksi kahdestatoista oppilaasta, astui esiin joukosta ja meni Jeesuksen luokse suudellakseen häntä. 48Jeesus kuitenkin sanoi: »Juudas, suutelemallako sinä ilmiannat Ihmisen Pojan?» 49Kun Jeesusta ympäröivät oppilaat ymmärsivät, mitä oli tekeillä, he sanoivat: »Herra, annetaanko miekan heilua?» 50Yksi heistä löikin ylipapin palvelijalta oikean korvan päästä. 51Jeesus kuitenkin sanoi: »Lopettakaa!» Hän kosketti palvelijan korvaa, ja se parani. 52Sitten Jeesus sanoi ylipapeille, temppelivartioston päälliköille ja kansanjohtajille, jotka olivat tulleet vangitsemaan häntä: »Oletteko tulleet ottamaan minut kiinni miekkojen ja seipäiden kanssa kuin rikollisen? 53Olen ollut kanssanne temppelissä joka päivä, ettekä ole kättänne kohottaneet minua vastaan. Nyt pimeydellä on valta, ja sen turvin te iskette.»

Pietari kieltää tuntevansa Jeesuksen

54Kun Jeesus oli vangittu, hänet vietiin ylipapin taloon. Pietari seurasi välimatkan päässä. 55Pihalle oli sytytetty tuli, ja ihmiset kokoontuivat sen ympärille. Pietari istuutui heidän joukkoonsa. 56Eräs palvelija näki hänen istuvan tulen ääressä. Tämä nainen jäi tuijottamaan Pietaria ja sanoi sitten: »Tuokin oli sen miehen kanssa.» 57»En edes tunne häntä, nainen», Pietari kiisti. 58Vähän myöhemmin eräs mies sanoi Pietarin nähdessään: »Sinäkin olet sitä joukkoa.» Pietari kuitenkin sanoi: »En todellakaan ole!» 59Noin tunnin päästä eräs toinen mies väitti: »Aivan varmasti tuo oli sen miehen kanssa. Hän on selvästi Galileasta.» 60»Minulla ei ole aavistustakaan, mistä puhut», Pietari sanoi. Samassa, Pietarin vielä puhuessa, kukko kiekui. 61Herra kääntyi katsomaan Pietaria, ja Pietari muisti, miten tämä oli sanonut: »Ennen kuin kukko tänään kiekuu, sinä kiellät kolmesti tuntevasi minut.» 62Pietari lähti pihasta ja puhkesi katkeraan itkuun.

Luuk. - Luukas 22:39-62UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä