Suomen Pipliaseura

11.10.2023 Keskiviikko

Sana

”Jos isäntä tietäisi, milloin varas tulee, hän ei antaisi tämän murtautua taloonsa. Ymmärrätte varmaan tämän. Valmistautukaa tekin, koska ette arvaa, millä hetkellä Ihmisen Poika palaa.”
Pietari kysyi: ”Herra, kerrotko tämän vertauksen vain meille, vai koskeeko se kaikkia muitakin?”
Herra vastasi: ”Kuka siis on uskollinen ja viisas taloudenhoitaja, jonka isäntä nimittää palveluskun-tansa esimieheksi, jakamaan vilja-annokset ajallaan? Onnellinen on se palvelija, jonka isäntä näkee toimivan näin, kun hän palaa. Minä vakuutan teille, että isäntä antaa koko omaisuutensa hänen hoi-toonsa.
Mutta entä jos palvelija ajattelee, ettei isäntä ole vielä tulossa, ja alkaa lyödä muita palvelijoita ja syödä, juoda ja ryypätä? Kun tuon palvelijan isäntä sitten odottamatta palaa, hän hakkaa palvelijan kappaleiksi ja heittää tämän sinne, missä uskottomat ovat.
Jos palvelija tuntee isäntänsä tahdon muttei täytä sitä, hänet piestään kunnolla. Jos hän ei sitä tunne, häntä lyödään vain vähän, vaikka hän tekisikin virheitä. Niiltä, joille on annettu paljon, myös odote-taan paljon. Niiltä, joilla on suuri vastuu, vaaditaan tavallista enemmän.” (Luuk. 12:39–48)

Suomen Pipliaseurav.4.19.1
Seuraa meitä