Suomen Pipliaseura

11.11.2022 vesper

UT lukukappale

Hyväntekeväisyydestä

1»Varokaa, ettette toimi oikein vain siksi, että ihmiset katselisivat teitä. Muuten ette saa palkkiota taivaalliselta Isältänne. 2Kun lahjoitat köyhille, älä toitota siitä niin kuin teeskentelijät. He mainostavat hyveellisyyttään synagogissa ja kujilla, jotta ihmiset kehuisivat heitä. Minä vakuutan teille, että se on heidän ainoa palkkionsa. 3Lahjoita köyhille niin, ettei vasen kätesi tiedä, mitä oikea käsi tekee. 4Silloin hyvä tekosi pysyy salassa. Isäsi myös näkee ja palkitsee sinut salassa.»

Jeesus opettaa rukoilemaan

5»Kun rukoilette, älkää rukoilko niin kuin teeskentelijät. He asettuvat mielellään synagogiin ja isoihin risteyksiin rukoilemaan, jotta kaikki varmasti huomaisivat heidät. Minä vakuutan teille, että se on heidän ainoa palkkionsa. 6Kun sinä rukoilet, mene perimmäiseen huoneeseen, lukitse ovi ja rukoile siellä Isääsi salassa. Isäsi näkee salatut teot ja palkitsee sinut. 7Kun rukoilette, älkää hokeko niin kuin vierasuskoiset. He luulevat, että heitä kuullaan paremmin, kun he puhuvat paljon. 8Älkää ruvetko heidän kaltaisikseen. Isänne kyllä tietää, mitä te tarvitsette, ennen kuin olette sitä häneltä pyytäneetkään. 9Rukoilkaa siis näin:

Isämme taivaissa.

Osoita nimesi pyhyys,

10anna valtakuntasi tulla

ja tahtosi toteutua

maan päällä samoin kuin taivaassa.

11Anna meille tänäänkin tarpeeksi leipää

12ja anna meille anteeksi velkamme,

niin kuin mekin olemme antaneet anteeksi niille,

jotka ovat meille velkaa.

13Äläkä vie meitä koettelemukseen,

vaan pelasta meidät pahan vallasta.

14Jos siis annatte ihmisille anteeksi heidän pahat tekonsa, antaa taivaallinen Isännekin anteeksi teille. 15Mutta jos ette anna ihmisille anteeksi, ei taivaallinen Isännekään anna anteeksi teidän pahoja tekojanne.»

Paastoaminen

16»Kun paastoatte, älkää näyttäkö surkeaa naamaa niin kuin teeskentelijät. He ottavat synkän ilmeen, jotta kaikki huomaisivat, miten loistavasti he paastoavat. Minä vakuutan teille, että se on heidän ainoa palkkionsa. 17Kun sinä paastoat, voitele pääsi ja pese kasvosi. 18Silloin paastoasi eivät huomaa ihmiset vaan Isäsi, joka on salassa. Isäsi näkee myös salatut teot ja palkitsee sinut.»

Matt. - Matteus 6:1-18UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä