Suomen Pipliaseura

11.4.2022 laudesin tekstit

UT lukukappale

Juudas ilmiantaa Jeesuksen

1Happamattoman leivän juhla eli pääsiäinen oli jo lähellä. 2Ylipapit ja oppineet miettivät, miten saisivat Jeesuksen tapettua. He näet pelkäsivät kansan reaktiota.

3Silloin Saatana meni Juudakseen, jota kutsuttiin Iskariotiksi ja joka oli yksi kahdestatoista oppilaasta. 4Tämä lähti neuvottelemaan ylipappien ja temppelivartioston päälliköiden kanssa siitä, miten luovuttaisi Jeesuksen heidän käsiinsä. 5He ilahtuivat ja lupasivat hänelle palkkioksi rahaa. 6Juudas hyväksyi tarjouksen ja alkoi etsiä sopivaa tilaisuutta luovuttaa Jeesus heille kansan tietämättä.

Pääsiäisvalmistelut

7Tuli happamattoman leivän juhla ja päivä, jolloin kuului teurastaa pääsiäislammas. 8Jeesus lähetti Pietarin ja Johanneksen asialle ja sanoi: »Menkää laittamaan meille pääsiäislammas, että saamme syödä.» 9»Mihin haluat meidän valmistavan sen?» he kysyivät. 10Jeesus vastasi: »Kun tulette kaupunkiin, teitä vastaan kävelee mies, joka kantaa vesiruukkua. Seuratkaa häntä siihen taloon, johon hän menee, 11ja sanokaa talon isännälle: ’Opettajamme pyytää sinulta huonetta, jossa hän voisi syödä pääsiäisaterian oppilaidensa kanssa.’ 12Silloin isäntä osoittaa teille yläkerrasta suuren huoneen valmiiksi järjestettynä. Laittakaa ateria sinne.» 13He lähtivät hoitamaan asiaa, ja kaikki kävi niin kuin Jeesus oli sanonut. Niin he valmistivat pääsiäisaterian.

Jeesus asettaa ehtoollisen

14Kun aika tuli, Jeesus kävi aterialle yhdessä apostolien kanssa. 15Hän sanoi: »Halusin ehdottomasti syödä tämän pääsiäisaterian teidän kanssanne ennen kärsimystäni. 16Minä sanon teille, etten enää syö pääsiäisateriaa, ennen kuin odotus täyttyy Jumalan valtakunnassa.» 17Jeesus tarttui maljaan, lausui kiitosrukouksen ja sanoi: »Ottakaa tämä ja jakakaa se keskenänne. 18Minä sanon teille, etten koske viiniin, ennen kuin Jumalan valtakunta tulee.»

19Sitten Jeesus otti leivän ja lausui kiitosrukouksen. Hän mursi leivästä paloja, antoi ne oppilaille ja sanoi: »Tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän puolestanne. Tehkää tämä minun muistokseni.» 20Aterian jälkeen Jeesus otti maljan ja sanoi samaan tapaan: »Tämä malja on uusi liitto minun veressäni, joka vuodatetaan teidän puolestanne. 21Silti tällä samalla pöydällä on myös minun ilmiantajani käsi. 22Ihmisen Poika näet lähtee niin kuin on määrätty, mutta voi sitä, joka antaa hänet ilmi!» 23Oppilaat alkoivat kinata siitä, kuka heistä mahtaisi tehdä niin.

Luuk. - Luukas 22:1-23UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä