Suomen Pipliaseura

11.5.2021 vesperin tekstit

UT lukukappale

39Jeesus puhui heille vielä vertauksin:

»Ei kai sokea voi taluttaa toista sokeaa? Silloinhan molemmat putoavat kuoppaan. 40Ei oppilas ole opettajaansa taitavampi, mutta jokainen on valmistuessaan opettajansa veroinen.

41Miten huomaat tikun toisen silmässä, kun et näe tukkia omassa silmässäsi? 42Miten voit sanoa toiselle: ’Annahan, kun nyppään tikun silmästäsi.’ Ethän näe edes tukkia omassa silmässäsi. Ota ensin tukki omasta silmästäsi, senkin teeskentelijä! Vasta silloin näet niin tarkasti, että voit ottaa tikun toisen silmästä.»

Puu tunnetaan hedelmistään

43»Yksikään hyvä puu ei tee huonoja hedelmiä, eikä yksikään huono puu tee hyviä hedelmiä. 44Hedelmistään puu tunnetaan. Ei ohdakkeista kerätä viikunoita eikä piikkipensaasta poimita rypäleitä. 45Hyvä ihminen tuo sydämensä varastosta hyvää, paha ihminen pahaa. Suu puhuu sitä, mitä sydän on täynnä.»

Kahdet perustukset

46»Miksi hoette minulle ’Kyllä, Herra, kyllä, Herra’, mutta ette tee niin kuin sanon? 47Tiedättekö, millainen on ihminen, joka tulee luokseni, kuuntelee sanojani ja toimii niiden mukaan? 48Hän on kuin mies, joka taloa rakentaessaan kaivoi syvät perustukset kallioiseen maahan. Tulva sai virran syöksymään taloa päin, mutta talo ei huojunut, koska se oli rakennettu hyvin. 49Se taas, joka vain kuuntelee eikä toimi, on kuin mies, joka rakensi talon kaivamatta sille perustuksia. Kun virta syöksyi taloa päin, se romahti heti maan tasalle.»

Luuk. - Luukas 6:39-49UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.14
Seuraa meitä