Suomen Pipliaseura

11.7.2021 vesperin tekstit

UT lukukappale

Paavali kertoo tehtävästään

14Veljet ja sisaret, olen varma, että olette täynnä hyvyyttä ja tietoa. Varmasti osaatte myös neuvoa toisianne. 15Muistinne virkistykseksi olen silti kirjoittanut teille välillä melko rohkeasti. Muistutan teitä siitä, että olen saanut Jumalalta etuoikeuden 16toimia Kristuksen Jeesuksen palvelijana muiden kuin juutalaisten parissa. Palvellessani pappina levitän Jumalan ilosanomaa, jotta kaikista kansoista tulisi Jumalalle mieluinen, Pyhän Hengen pyhittämä uhri. 17Kristuksen Jeesuksen vuoksi voin ylpeillä siitä, mitä olen tuonut Jumalalle. 18En näet uskalla puhua muusta kuin siitä, minkä Kristus on tehnyt minun kauttani. Hän tahtoi tehdä kansoista kuuliaisia ja käytti siihen sanoja ja tekoja, 19merkkien ja ihmeiden voimaa. Jumalan Hengen voimalla olen täyttänyt tehtäväni ja vienyt Kristuksen ilosanomaa Jerusalemista ympäriinsä, aina Illyriaan asti. 20Pidän kuitenkin kunnia-asianani olla julistamatta ilosanomaa siellä, missä Kristuksen nimi jo tunnetaan. Näin en rakenna toisen tekemälle perustukselle. 21Kirjoituksissahan sanotaan:

»Silloin ne, joille ei ole kerrottu hänestä, näkevät.

Ne, jotka eivät ole kuulleet, ymmärtävät.»

Paavali suunnittelee matkaa Roomaan

22Tämän tehtäväni vuoksi matkani teidän luoksenne on estynyt kerran toisensa jälkeen. 23Nyt minulla ei kuitenkaan ole enää mitään tehtävää näillä seuduilla. Olen jo vuosien ajan aikonut tulla luoksenne, 24kun menen Espanjaan. Toivon, että voin matkalla tavata myös teidät. Te voitte sitten auttaa minua jatkamaan matkaani, kun olen ensin saanut hetken nauttia seurastanne.

25Nyt lähden kuitenkin Jerusalemiin viemään avustusta pyhille Kristuksen seuraajille. 26Makedoniassa ja Akhaiassa päätettiin näet järjestää keräys Jerusalemin seurakunnan köyhien hyväksi. 27Näin he päättivät ja ovat sen jerusalemilaisille myös velkaa. Jos kerran muut kansat ovat päässeet osallisiksi jerusalemilaisten hengellisistä lahjoista, niillä on velvollisuus avustaa heitä taloudellisesti.

28Kun luovutan heille keräyksen tuoton ja saan näin tehtäväni suoritettua, lähden Espanjaan ja vierailen myös teidän luonanne. 29Tiedän, että tuon tullessani Kristuksen täyden siunauksen.

Room. - Kirje roomalaisille 15:14-29UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.13.12
Seuraa meitä