Suomen Pipliaseura

11.8.2021 laudesin tekstit

UT lukukappale

Jeesus ja Belsebul

20Jeesus palasi kotiinsa. Väkeä kerääntyi taas niin paljon, etteivät Jeesus ja oppilaat pystyneet edes syömään. 21Kun Jeesuksen omaiset kuulivat tästä, he lähtivät hakemaan häntä pois, sillä he luulivat Jeesuksen olevan sekaisin.

22Jerusalemista tulleet oppineet sanoivat: »Hänessä on Belsebul. Hän karkottaa demoneja päädemonin voimalla.» 23Silloin Jeesus kutsui oppineet luokseen ja puhui heille vertauksin: »Miten Saatana voi karkottaa Saatanan? 24Jakautuneet valtakunnat hajoavat, 25kuten jakautuneet perheetkin. 26Ei Saatanakaan selviä jakautumisesta. Jos se asettuu itseään vastaan, sen loppu on tullut. 27Eikä kukaan voi tunkeutua vahvan miehen kotiin varastamaan hänen tavaroitaan, jollei ensin sido häntä. Vasta sitten hän voi tyhjentää talon. 28Minä vakuutan teille, että ihmisille annetaan anteeksi kaikki synnit ja loukkaukset, ketä ikinä he loukkaavatkin. 29Vain se, joka pilkkaa Pyhää Henkeä, ei saa syntiään anteeksi. Hän on ikuisesti syyllinen.» 30Jeesus sanoi näin, koska oppineet olivat väittäneet, että hänessä oli demoni.

Jeesuksen oikeat omaiset

31Jeesuksen äiti ja veljet tulivat paikalle. He jäivät seisomaan ulos ja lähettivät jonkun hakemaan häntä. 32Jeesuksen ympärillä istuva väkijoukko sanoi hänelle: »Hei, äitisi ja sisaruksesi ovat ulkona ja kysyvät sinua.» 33Jeesus kuitenkin vastasi heille: »Kuka on minun äitini, ja ketkä ovat sisaruksiani?» 34Hän katsoi ympärillään istuvia ja sanoi: »Tässä ovat minun äitini ja sisarukseni. 35Se, joka toteuttaa Jumalan tahdon, on minun veljeni, sisareni ja äitini.»

Mark. - Markus 3:20-35UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä