Suomen Pipliaseura

11.8.2021 vesperin tekstit

UT lukukappale

13Neuvoston jäsenet totesivat Pietarin ja Johanneksen olevan tavallisia oppimattomia miehiä ja hämmästyivät siitä, miten rohkeasti nämä silti esiintyivät. He tunnistivat Pietarin ja Johanneksen Jeesuksen seuralaisiksi. 14Kun he vielä näkivät parantuneen miehen seisovan apostolien rinnalla, he eivät voineet väittää vastaan. 15He käskivät apostolien mennä ulos salista ja neuvottelivat keskenään: 16»Mitä noille pitäisi tehdä? He ovat selvästi tehneet ihmeteon, josta koko Jerusalem tietää. Emme mekään voi kiistää ihmettä. 17Uhkaillaan heidät silti hiljaisiksi, etteivät he enää levittäisi tietoa kansan keskuuteen ja puhuisi sen Jeesuksen nimissä.»

18He kutsuivat apostolit sisään ja kielsivät heitä enää opettamasta tai puhumasta mitään muutakaan Jeesuksen nimissä. 19Pietari ja Johannes kuitenkin vastasivat: »Onko oikein kuunnella Jumalan edessä teitä ennemmin kuin Jumalaa? Miettikää sitä. 20Emme me voi olla kertomatta, mitä olemme nähneet ja kuulleet.»

21Neuvoston jäsenet uhkailivat heitä entistä pahemmin, mutta päästivät heidät kuitenkin lähtemään. He eivät keksineet, miten voisivat rangaista apostoleja, sillä kansa ylisti Jumalaa siitä, mitä oli tapahtunut. 22Paranemisen ihmeen kokenut mies oli näet jo yli 40-vuotias.

Uskovat rukoilevat rohkeutta

23Kun apostolit olivat päässeet lähtemään, he menivät omiensa luokse ja kertoivat, mitä ylipapit ja kansanjohtajat olivat sanoneet. 24Sen kuultuaan muut alkoivat rukoilla Jumalaa yhteen ääneen:

»Valtias, sinä olet tehnyt taivaan, maan ja meren sekä kaiken, mitä niissä on! 25Sinä annoit Pyhän Henkesi lausua esi-isämme Daavidin, sinun palvelijasi, suulla:

’Miksi vierasuskoiset riehuivat

ja kansat keskittyivät turhuuksiin?

26Maailman kuninkaat liittoutuivat

ja johtajat kokoontuivat yhteen

Herraa ja hänen Voideltuaan vastaan.’

27Herodes ja Pontius Pilatus tosiaan kokoontuivat tässä kaupungissa vierasuskoisten ja Israelin heimojen kanssa. Yhdessä he asettuivat pyhää palvelijaasi Jeesusta vastaan, vaikka olit voidellut hänet hallitsijaksi. 28He halusivat tehdä sen, minkä olit ennalta päättänyt ja suunnitellut tapahtuvan. 29Katso nyt, Herra, miten he uhkailevat! Anna palvelijoidesi julistaa sanaasi rohkeasti. 30Ojenna kätesi parantamaan, näytä merkkejä ja tee ihmeitä pyhän palvelijasi Jeesuksen nimissä.»

31Kun he olivat rukoilleet, heidän kokoontumispaikkansa vavahti. Kaikki täyttyivät Pyhästä Hengestä ja julistivat rohkeasti Jumalan sanaa.

Ap. t. - Apostolien teot 4:13-31UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä