Suomen Pipliaseura

12.08.2022

Sana

3Fariseukset tulivat Jeesuksen puheille testatakseen häntä. He kysyivät: »Voiko mies erota vaimostaan mistä tahansa syystä?» 4Jeesus vastasi: »Ettekö ole lukeneet, että Luoja teki ihmisen jo alun alkaen mieheksi ja naiseksi?» 5Ja hän jatkoi: »Siksi mies jättää isänsä ja äitinsä ja yhdistyy vaimonsa kanssa niin, että heillä on yhteinen ruumis. 6He eivät ole enää erillisiä, vaan heidän ruumiinsa ovat yhtä. Eikä ihmisen pidä erottaa niitä, jotka Jumala on yhdistänyt toisiinsa.»

7Fariseukset kysyivät: »Miksi Mooses sitten käski antaa erotodistuksen vaimolle, jonka mies jättää?» 8Jeesus vastasi: »Mooses otti huomioon sen, miten kovasydämisiä te olette. Siksi hän antoi teille luvan jättää vaimonne. Alun alkaen näin ei kuitenkaan ollut. 9Minä sanon teille: joka jättää vaimonsa jonkin muun syyn kuin vaimon seksuaalisen holtittomuuden vuoksi ja nai toisen naisen, tekee aviorikoksen.»

10Oppilaat sanoivat Jeesukselle: »Jos tuo on ainoa hyväksyttävä syy erota, ei kannata mennä naimisiin ollenkaan.» 11Jeesus kuitenkin vastasi: »Ei tuo sovi kaikille vaan ainoastaan niille, joille se on mahdollista. 12Jotkut elävät selibaatissa, koska ovat synnynnäisesti epäseksuaalisia. Toisille taas ihmiset ovat tehneet seksin mahdottomaksi. On myös niitä, jotka elävät selibaatissa taivaiden valtakunnan takia. Sen, jolle tämä ratkaisu sopii, on se tehtävä.»

Matt. - Matteus 19:3-12UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä