Suomen Pipliaseura

12.11.2022 laudes

UT lukukappale

Kuudes enkeli puhaltaa torveensa

13Kuudes enkeli puhalsi torveensa. Jumalan edessä oli kultainen alttari, jonka kaikissa neljässä nurkassa oli sarvi. Kuulin äänen, joka lähti noista sarvista. 14Ääni sanoi kuudennelle torvensoittajaenkelille: »Päästä irti ne neljä enkeliä, jotka ovat kahleissa suuren Eufrat-joen rannalla.» 15Enkelit päästettiin irti. Ne olivat olleet valmiina juuri tätä hetkeä, päivää, kuukautta ja vuotta varten. Niiden tehtävä oli tappaa kolmasosa kaikista ihmisistä.

Kuoleman enkelien ratsuväki

16Enkeleitä seurasi valtava ratsuväki, jota nuo enkelit johtivat. Kuulin ratsuväen yksiköiden lukumäärän. Se oli 10 000 kertaa 20 000. 17Näin näyssäni senkin, millaisia hevoset ja ratsusotilaat olivat. Niillä oli tulenpunaiset, savunvioletit ja rikinkeltaiset haarniskat. Hevosten pää muistutti leijonan päätä, ja suusta suihkusi tulta, savua ja rikkihöyryjä. 18Kolmasosa ihmisistä kuoli näihin kolmeen piinaan: hevosten suusta suihkuavaan tuleen, savuun ja rikkiin. 19Vaarallisinta hevosissa oli suun lisäksi häntä, joka oli kuin käärme. Hännälläkin oli pää, jolla se teki tuhojaan.

Eloonjääneet eivät kadu

20Näistä vaaroista selviytyneet ihmiset eivät lakanneet palvomasta käsiensä tuotteita. He kumarsivat yhä demoneja ja palvoivat epäjumalankuvia, joita he olivat tehneet kullasta, hopeasta, kuparista, kivestä ja puusta. He palvoivat niitä, vaikka ne eivät kyenneet näkemään, kuulemaan eivätkä liikkumaan. 21He eivät myöskään lakanneet murhaamasta, turvautumasta taikakeinoihin, huoraamasta eivätkä varastamasta.

Ilm. - Ilmestys 9:13-21UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.14.1
Seuraa meitä