Suomen Pipliaseura

12.4.2021 vesperin tekstit

UT lukukappale

Tervehdys

1Minä, Paavali, olen Jumalan valitsema Jeesuksen Kristuksen apostoli. Kirjoitan yhdessä veli Timoteuksen kanssa teille, 2Kolossan pyhille ja uskollisille veljille ja sisarille, joita Kristus yhdistää. Jumalan, meidän Isämme, hyvyyttä ja rauhaa teille.

Lupaus taivaasta

3Kiitämme aina Jumalaa, Herramme Jeesuksen Kristuksen Isää, kun rukoilemme puolestanne. 4Olemmehan kuulleet, että uskotte Kristukseen Jeesukseen ja rakastatte kaikkia hänen pyhiä seuraajiaan. 5Teille on talletettu taivaaseen toivo, josta olette kuulleet ilosanoman. 6Tämä totuuden sanoma kasvaa ja kantaa hedelmää kaikkialla maailmassa. Samoin se on tehnyt teissä siitä päivästä alkaen, jolloin kuulitte Jumalan hyvyydestä ja opitte tuntemaan sen. 7Epafras, joka opetti teidät tuntemaan sen, on rakas työtoverimme. Hän palvelee uskollisesti Kristusta teidän vuoksenne. 8Hän on kuvaillut meille sen rakkauden, jonka Henki on teissä sytyttänyt.

Jumalan tahdon tunteminen

9Mekin olemme teistä kuultuamme rukoilleet lakkaamatta puolestanne. Olemme pyytäneet, että tulisitte täyteen hengellistä viisautta ja oppisitte ymmärtämään syvällisesti Jumalan tahdon. 10Rukoilemme, että eläisitte Herran arvoisesti ja kaikin puolin miellyttävästi. Pyrkikää siihen, että tekonne tuottaisivat hyviä hedelmiä. Jumalan tunteminen saa teidät kasvamaan. 11Vahvistukaa hänen kirkkautensa voimasta kestäviksi ja kärsivällisiksi.

Kristus on esikoinen

12Kiittäkää iloiten Isää! Hän on tehnyt teistä pyhiä, jotka saavat osansa valon perinnöstä. 13Hän pelasti meidät pimeyden vallasta rakkaan Poikansa alamaisiksi. 14Poika on lunastanut meidät vapaiksi, ja hänen vuokseen saamme syntimme anteeksi.

Kol. - Kirje kolossalaisille 1:1-14UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä