Suomen Pipliaseura

12.5.2021 laudesin tekstit

UT lukukappale

Kehotus seurakunnan vanhimmille

1Minä olen Kristuksen kärsimysten todistaja ja osallinen siitä kirkkaudesta, joka kerran ilmestyy. Olen myös yksi vanhimmista ja kehotan niitä, jotka teidän joukossanne ovat samassa asemassa: 2Ohjatkaa sitä laumaa, jota Jumala on pannut teidät paimentamaan. Älkää tehkö sitä pakosta vaan vapaaehtoisesti, Jumalan mielen mukaisesti, ei rahanhimosta vaan aidosta innosta. 3Älkää hallitko herroina niitä, jotka ovat teidän vastuullanne, vaan olkaa laumanne esikuvia. 4Kun ylipaimen sitten ilmestyy, saatte kunnianosoitukseksi kuihtumattoman seppeleen.

Kehotus nöyryyteen ja valppauteen

5Kehotan myös teitä, nuoret: tyytykää asemaanne vanhimpien alaisina. Ja te kaikki: pukekaa päällysvaatteeksenne nöyryys, sillä

Jumala asettuu ylimielisiä vastaan,

mutta nöyriä hän armahtaa.

6Nöyrtykää siis Jumalan vahvan käden alle, niin hän korottaa teidät aikanaan. 7Voitte heittää kaikki huolenne hänelle, sillä hän välittää teistä.

8Pitäkää päänne selvänä ja pysykää hereillä. Paholainen, teidän syyttäjänne, kulkee ympäriinsä kuin karjuva leijona ja etsii nieltävää. 9Asettukaa häntä vastaan uskon vahvistamina. Tiedättehän, että veljenne ja sisarenne kaikkialla maailmassa joutuvat kestämään samat kärsimykset.

10Kaiken armon Jumala on kuitenkin kutsunut teidät ikuiseen kirkkauteensa Kristuksen avulla. Kun kärsitte hetken, hän itse hoitaa teidät kuntoon ja lujittaa, vahvistaa ja tukee teitä. 11Ikuinen valta hänelle, aamen.

Terveisiä

12Kirjoitin teille nyt lyhyesti Silvanuksen avulla. Pidän häntä uskollisena veljenä. Kehotan teitä pysymään lujina ja vakuutan, että olette todella Jumalan suosiossa. 13Terveisiä Babylonin seurakunnalta, joka on saanut kutsun niin kuin tekin, ja pojaltani Markukselta. 14Tervehtikää toisianne rakkauden suudelmalla. Rauhaa kaikille teille, jotka olette Kristuksen yhteydessä.

1. Piet. - 1. Pietarin kirje 5:1-14UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä