Suomen Pipliaseura

12.5.2022 vesper

UT lukukappale

15Katsokaa siis tarkasti, ettette elä niin kuin tyhmät vaan niin kuin viisaat. 16Hyödyntäkää jokainen hetki, sillä elämme pahoja aikoja. 17Älkää heittäytykö hölmöiksi vaan ymmärtäkää, mitä Herra tahtoo. 18Älkääkä juopotelko viinillä, se vain vie rahat. Juopukaa sen sijaan Hengestä 19ja laulakaa psalmeja, ylistyslauluja ja muita hengellisiä lauluja. Laulakaa ja soittakaa Herralle ylistystä sydämenne pohjasta. 20Kiittäkää aina ja kaikesta Jumalaa, Isää, Herramme Jeesuksen Kristuksen nimissä.

Vaimot ja aviomiehet

21Olkaa alamaisia toisillenne, niin kunnioitatte Kristusta. 22Vaimot, totelkaa miestänne niin kuin Herraa. 23Mies on näet vaimonsa pää samalla tavoin kuin Kristus on kirkon, oman ruumiinsa, pää ja pelastaja. 24Vaimo on miehensä alamainen niin kuin kirkko on Kristuksen alamainen.

25Miehet, rakastakaa vaimoanne niin kuin Kristus rakasti kirkkoa ja antoi henkensä sen puolesta. 26Näin hän pyhitti kirkon pesemällä sen puhtaaksi vedellä, jossa sana vaikuttaa. 27Näin Kristus saa kirkkonsa omakseen upeana, pyhänä ja moitteettomana, vailla tahroja, ryppyjä tai muita vikoja. 28Samoin pitää miehen rakastaa vaimoaan kuin omaa ruumistaan. Se, joka rakastaa vaimoaan, rakastaa itseään. 29Eihän kukaan vihaa omaa ruumistaan, vaan jokainen ruokkii sitä ja pitää siitä huolta. Niin Kristuskin pitää huolta kirkosta. 30Olemmehan hänen ruumiinsa jäseniä. 31»Siksi mies jättää isänsä ja äitinsä ja yhtyy vaimonsa kanssa niin, että heillä on yhteinen ruumis.» 32Tämä on suuri salaisuus: minä puhun Kristuksesta ja kirkosta. 33Samalla tämä koskee silti teitä kaikkia: jokaisen pitää rakastaa vaimoaan kuin itseään, ja vaimon pitää kunnioittaa miestään.

Ef. - Kirje efesoslaisille 5:15-33UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.14
Seuraa meitä