Suomen Pipliaseura

12.6.2022 vesper

UT lukukappale

Jeesus ja Nikodemos

1Fariseusten joukossa oli mies nimeltä Nikodemos, joka kuului juutalaisten johtajiin. 2Hän tuli yöllä Jeesuksen luokse ja sanoi: »Rabbi, me tiedämme sinun olevan Jumalan lähettämä opettaja. Ei kukaan pysty tekemään todisteeksi sellaisia ihmeitä kuin sinä teet, jos Jumala ei ole hänen kanssaan.» 3Jeesus vastasi: »Minä vakuutan sinulle: jos ihminen ei synny uudelleen, hän ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa.» 4Nikodemos sanoi: »Miten kukaan vanha voisi syntyä? Miten kukaan voisi palata äitinsä kohtuun ja syntyä toisen kerran?»

5Jeesus vastasi: »Minä vakuutan sinulle: Jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan. 6Lihasta syntynyt on lihaa, mutta Hengestä syntynyt on henkeä. 7Älä ihmettele, vaikka sanoin: ’Teidän täytyy syntyä uudelleen.’ 8Henki on kuin tuuli. Se puhaltaa, missä haluaa, ja voit kuulla sen äänen. Et kuitenkaan tiedä, mistä se tulee ja minne se menee. Samoin on jokaisen Hengestä syntyneen laita.»

9»Miten se on mahdollista?» kysyi Nikodemos. 10»Etkö sen vertaa ymmärrä, vaikka edustat Israelin parasta oppineisuutta?» Jeesus vastasi. 11»Minä vakuutan sinulle: Me puhumme, mitä tiedämme, ja todistamme siitä, mitä olemme nähneet. Meidän todistuksemme ei teille kuitenkaan kelpaa. 12Ette uskoneet, kun puhuin teille maallisista asioista. Kuinka sitten uskoisitte, jos kerron teille taivaasta?

13Taivaaseen ei ole noussut kukaan muu kuin hän, joka on sieltä laskeutunutkin: Ihmisen Poika. 14Ihmisen Poika pitää nostaa maasta, niin kuin Mooses nosti käärmeen sauvan päähän autiomaassa. 15Silloin jokaisella, joka uskoo häneen, on ikuinen elämä. 16Jumala osoitti rakkautensa maailmalle antamalla ainoan Poikansa, jottei kukaan häneen uskova tuhoudu vaan saa ikuisen elämän.

17Jumala ei lähettänyt Poikaansa tuomitsemaan maailmaa vaan pelastamaan sen.

Joh. - Johannes 3:1-17UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä