Suomen Pipliaseura

12.9.2021 vesperin tekstit

UT lukukappale

Toisten tuomitseminen

1»Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi. 2Saatte näet saman tuomion, jonka itse annatte muille. Teille annostellaan samalla mitalla, jolla itse annostelette. 3Miten huomaat tikun toisen silmässä, kun et näe tukkia omassa silmässäsi? 4Miten voit sanoa toiselle: ’Annahan kun nyppään tikun silmästäsi’, kun omasta silmästäsi törröttää tukki? 5Ota ensin tukki omasta silmästäsi, senkin teeskentelijä. Vasta silloin näet niin tarkasti, että voit ottaa tikun toisen silmästä.

6Älkää antako koirille sitä, mikä on pyhää, älkääkä heittäkö helmiänne sikojen jalkoihin. Muuten ne tallotaan ja teidät raadellaan.»

Pyytävälle annetaan

7»Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Koputtakaa oveen, niin se avataan teille. 8Sillä pyytäjä saa, etsijä löytää ja koputtajalle avataan. 9Kuka teistä antaisi lapselleen kiven, jos hän pyytää leipää? 10Kuka antaisi käärmeen, jos hän pyytää kalaa? 11Tekin osaatte antaa lapsillenne hyviä asioita, vaikka olette pahoja. Miten paljon paremmin taivaallinen Isänne osaakaan antaa teille niitä hyviä asioita, joita pyydätte häneltä.

12Tehkää siis ihmisille kaikkea sitä, mitä toivoisitte heidän tekevän teille. Tähän kiteytyvät laki ja profeettojen kirjoitukset.»

Kapea ja leveä portti

13»Menkää sisään kapeasta portista. Monet menevät leveästä portista ja leveää tietä, mutta se tie johtaa tuhoon. 14Miten kapea onkaan se portti ja miten kapeaksi tehty se tie, joka vie elämään! Vain harvat löytävät sen.»

Matt. - Matteus 7:1-14UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.13.13
Seuraa meitä