Suomen Pipliaseura

12.9.2022 laudes

UT lukukappale

Pietari puhuu Corneliuksen kodissa

34Pietari alkoi puhua:

»Nyt vasta todella ymmärrän, ettei Jumala ole puolueellinen. 35Kansallisuudesta riippumatta hän hyväksyy jokaisen, joka kunnioittaa häntä ja toimii hänen tahtonsa mukaan. 36Jumala lähetti israelilaisille ilosanoman rauhasta, jonka on tuonut Jeesus Kristus, kaikkien Herra.

37Te tiedätte tapahtumat, jotka saivat alkunsa Galileassa sen jälkeen, kun Johannes julisti ja kastoi, ja levisivät sieltä koko Juudeaan. 38Tiedätte siis, miten Jumala voiteli nasaretilaisen Jeesuksen Pyhällä Hengellä ja voimalla. Jeesus kulki seudulta toiselle tekemässä hyvää ja parantamassa kaikki, jotka Paholainen oli alistanut valtaansa. Hän pystyi siihen, koska Jumala oli hänen kanssaan. 39Me vahvistamme todeksi kaiken, mitä hän teki Juudeassa ja Jerusalemissa.

Jeesus tapettiin ristinpuulle ripustamalla. 40Jumala herätti hänet eloon kolmantena päivänä ja antoi hänen näyttäytyä – 41ei kaikille, vaan Jumalan ennalta valitsemille todistajille. Me valitut söimme ja joimme Jeesuksen kanssa, kun hän oli noussut kuolleiden joukosta. 42Hän käski meidän julistaa sanomaa ihmisille ja todistaa, että Jumala on asettanut hänet elävien ja kuolleiden tuomariksi. 43Kaikki profeetatkin todistavat, että jokainen Jeesukseen uskova saa syntinsä anteeksi hänen nimensä voimasta.»

Pyhä Henki laskeutuu

44Pietarin vielä puhuessa Pyhä Henki laskeutui kaikkiin kuulijoihin. 45Pietarin mukana tulleet juutalaistaustaiset uskovat hämmästyivät, kun muutkin kuin juutalaiset saivat lahjaksi Pyhän Hengen. 46He kuulivat näiden puhuvan vierailla kielillä ja ylistävän Jumalaa. Silloin Pietari sanoi: 47»Ei kai kukaan voi estää meitä kastamasta vedellä niitä, jotka meidän laillamme ovat saaneet Pyhän Hengen?» 48Pietari käski kastaa heidät Jeesuksen Kristuksen nimissä. Häntä pyydettiin jäämään vielä muutamaksi päiväksi.

Ap. t. - Apostolien teot 10:34-48UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä