Suomen Pipliaseura

13.12.2022 vesper

UT lukukappale

Jeesuksen muodonmuutos

1Kuuden päivän kuluttua Jeesus otti mukaansa Pietarin, Jaakobin ja tämän veljen Johanneksen. Hän vei heidät korkealle vuorelle, erilleen muista. 2Siellä heidän edessään Jeesuksen ulkonäkö muuttui. Hänen kasvonsa alkoivat loistaa kuin aurinko, ja hänen vaatteensa muuttuivat hohtavan valkoisiksi.

3Samassa heille ilmestyivät Mooses ja Elia, jotka keskustelivat Jeesuksen kanssa. 4Pietari puuttui puheeseen ja sanoi Jeesukselle: »Herra, onpa hyvä, että mekin olemme täällä. Jos haluat, voin tehdä kolme majaa: yhden sinulle, yhden Moosekselle ja yhden Elialle.»

5Pietarin vielä puhuessa heidän päälleen tuli loistava pilvi, josta kuului ääni: »Tässä on minun rakas Poikani, johon olen kiintynyt. Kuunnelkaa häntä!» 6Tämän kuullessaan oppilaat pelästyivät kovasti ja heittäytyivät maahan. 7Jeesus tuli heidän luokseen, kosketti heitä ja sanoi: »Nouskaa, älkääkä pelätkö.» 8Kun oppilaat nostivat katseensa, he eivät nähneet muita kuin Jeesuksen.

Kysymys Eliasta

9Kun Jeesus laskeutui oppilaiden kanssa vuorelta, hän sanoi näille: »Älkää puhuko tästä näystä, ennen kuin Ihmisen Poika nousee kuolleista.» 10Oppilaat kysyivät: »Miksi oppineet sitten sanovat, että Elian pitää tulla ensin?» 11»Elian oli kyllä määrä tulla ja pistää asiat kuntoon», Jeesus vastasi. 12»Mutta asia on nyt niin, että hän tuli jo. Ihmiset eivät kuitenkaan tunnistaneet häntä, vaan tekivät hänelle, mitä tahtoivat. Samoin he panevat Ihmisen Pojan kärsimään.» 13Silloin oppilaat ymmärsivät, että Jeesus puhui Johannes Kastajasta.

Matt. - Matteus 17:1-13UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.14
Seuraa meitä