Suomen Pipliaseura

13.2.2023 laudes

UT lukukappale

1Nyt Pilatus käski ruoskia Jeesuksen. 2Sotilaat vääntelivät piikkipensaan oksista kruunun Jeesuksen päähän ja kietoivat hänet purppuranpunaiseen vaatteeseen. 3He astuivat vuorotellen hänen eteensä ja sanoivat: »Terve, juutalaisten kuningas!» He löivät Jeesusta kasvoihin avokämmenellä. 4Pilatus meni taas ulos ja sanoi juutalaisille: »No niin, minä tuon hänet tänne osoittaakseni, etten pidä häntä syyllisenä mihinkään.» 5Niin Jeesus tuli ulos, yllään purppuranpunainen vaate ja päässään piikkiseppele. Pilatus sanoi: »Katsokaa ihmistä.» 6Kun ylipapit ja vartijat näkivät Jeesuksen, he huusivat: »Ristiinnaulitse! Ristiinnaulitse!» Pilatus sanoi: »Ristiinnaulitkaa itse. Minä en ole todennut häntä syylliseksi mihinkään.» 7Juutalaiset vastasivat: »Meillä on lakimme, ja sen mukaan hän on ansainnut kuoleman. Hänhän on tekeytynyt Jumalan Pojaksi.»

8Tämän kuullessaan Pilatus tuli entistä levottomammaksi. 9Hän palasi sisään ja kysyi Jeesukselta: »Mistä sinä olet tullut?» Jeesus ei kuitenkaan vastannut mitään. 10Silloin Pilatus sanoi: »Etkö aio vastata minulle? Etkö tiedä, että minulla on valta päästää sinut vapaaksi tai ristiinnaulita sinut?» 11Jeesus vastasi: »Sinulla ei olisi minuun mitään valtaa, ellei sitä olisi annettu sinulle ylhäältä. Siksi se, joka luovutti minut sinulle, on tehnyt suuremman synnin kuin sinä.»

12Tästä syystä Pilatus yritti päästää Jeesuksen vapaaksi, mutta juutalaiset huusivat: »Jos päästät hänet vapaaksi, et ole keisarin ystävä! Jokainen, joka tekeytyy kuninkaaksi, kapinoi keisaria vastaan.»

13Tämän kuultuaan Pilatus käski tuoda Jeesuksen ulos ja istuutui tuomarinistuimelle, joka oli niin sanotulla Kivipihalla. Hepreaksi nimi on Gabbata. 14Oli pääsiäisen aatto, ja päivä oli puolessa. Pilatus sanoi juutalaisille: »No niin, tässä on teidän kuninkaanne.» 15Mutta nämä huusivat: »Tapa! Tapa! Ristiinnaulitse hänet!» »Ristiinnaulitsisinko teidän kuninkaanne?» kysyi Pilatus. Ylipapit vastasivat: »Ei meillä ole muuta kuningasta kuin keisari.» 16Niinpä Pilatus teki heille mieliksi ja luovutti Jeesuksen ristiinnaulittavaksi.

Jeesuksen ristiinnaulitseminen

Jeesusta lähdettiin viemään.

Joh. - Johannes 19:1-16UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä