Suomen Pipliaseura

13.3.2024 Keskiviikko

Sana

Jeesus vastasi heille: ”Minun Isäni on tehnyt työtä aina, ja niin teen minäkin.” Tämän jälkeen juutalaiset tavoittelivat häntä entistä kiihkeämmin tappaakseen hänet. Hän ei näet ainoastaan rikkonut sapattikäskyä vaan kutsui Jumalaa Isäkseen ja teki siten itsestään Jumalan vertaisen.

Jeesus vastasi juutalaisille näin: ”Minä vakuutan teille: Ei kukaan poika voi tehdä mitään omin päin. Hän tekee vain sitä, mitä on nähnyt isänsä tekevän. Mitä isä edellä, sitä poika perässä.

Isäkin rakastaa Poikaa ja näyttää hänelle kaiken, mitä tekee. Hän näyttää Pojalle vielä suurempiakin tekoja, jotka saavat teidät hämmästymään. Isä herättää kuolleet eloon; samoin antaa Poika elämän niille, joille tahtoo. Isä ei näet tuomitse ketään vaan on antanut tuomiovallan Pojalle. Hän tahtoo, että kaikki kunnioittaisivat Poikaa niin kuin he kunnioittavat Isää. Poika on Isänsä lähettämä. Jos joku ei kunnioita Poikaa, hän ei kunnioita myöskään Isää, joka lähetti Pojan.

Minä vakuutan teille: Se, joka kuulee sanani ja joka luottaa minun lähettäjääni, elää ikuisesti. Hän ei joudu tuomittavaksi vaan on jo siirtynyt kuolemasta elämään. Minä vakuutan teille: Tulee ja on jo tullutkin aika, jolloin kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen. Ne, jotka sen kuulevat, saavat elää. Isä on elämän lähde, ja hän teki myös Pojasta elämän lähteen. Isä antoi hänelle tuomiovallan, koska hän on Ihmisen Poika. Älkää ihmetelkö tätä! Tulee aika, jolloin kaikki haudassa lepäävät kuulevat hänen äänensä. Hyviä tekoja tehneet nousevat elämään, mutta pahantekijät nousevat tuomittaviksi. Minä en voi tehdä mitään omin päin. Tuomitsen sen mukaan, mitä lähettäjäni minulle sanoo. Tuomioni ovat oikeudenmukaisia, koska en toteuta omaa tahtoani vaan hänen tahtonsa.” (Joh. 5: 17–30)

Suomen Pipliaseurav.4.18.6
Seuraa meitä