Suomen Pipliaseura

13.4.2022 laudesin tekstit

UT lukukappale

Pietari kieltää tuntevansa Jeesuksen

54Kun Jeesus oli vangittu, hänet vietiin ylipapin taloon. Pietari seurasi välimatkan päässä. 55Pihalle oli sytytetty tuli, ja ihmiset kokoontuivat sen ympärille. Pietari istuutui heidän joukkoonsa. 56Eräs palvelija näki hänen istuvan tulen ääressä. Tämä nainen jäi tuijottamaan Pietaria ja sanoi sitten: »Tuokin oli sen miehen kanssa.» 57»En edes tunne häntä, nainen», Pietari kiisti. 58Vähän myöhemmin eräs mies sanoi Pietarin nähdessään: »Sinäkin olet sitä joukkoa.» Pietari kuitenkin sanoi: »En todellakaan ole!» 59Noin tunnin päästä eräs toinen mies väitti: »Aivan varmasti tuo oli sen miehen kanssa. Hän on selvästi Galileasta.» 60»Minulla ei ole aavistustakaan, mistä puhut», Pietari sanoi. Samassa, Pietarin vielä puhuessa, kukko kiekui. 61Herra kääntyi katsomaan Pietaria, ja Pietari muisti, miten tämä oli sanonut: »Ennen kuin kukko tänään kiekuu, sinä kiellät kolmesti tuntevasi minut.» 62Pietari lähti pihasta ja puhkesi katkeraan itkuun.

Jeesusta pilkataan ja hakataan

63Miehet, joiden vankina Jeesus oli, pilkkasivat ja löivät häntä. 64He peittivät hänet ja sanoivat: »Profetoi nyt, kuka sinua lyö!» 65He pilkkasivat Jeesusta monella muullakin tavalla.

Jeesus neuvoston edessä

66Kun päivä valkeni, kansanjohtajat, ylipapit ja oppineet kokoontuivat. Jeesus vietiin heidän Suuren neuvostonsa eteen. 67Hänelle sanottiin: »Jos sinä olet Kristus, sano se meille suoraan!» Jeesus sanoi: »Ette te uskoisi, vaikka sanoisinkin. 68Ja jos kysyisin jotain, ette kuitenkaan vastaisi. 69Mutta tästä lähtien Ihmisen Poika istuu Jumalan oikealla puolella.» 70Silloin kaikki kysyivät: »Sinäkö siis olet Jumalan Poika?» »Itsehän te sanotte, että minä olen», Jeesus vastasi. 71Silloin he sanoivat: »Mihin tässä enää todisteita tarvitaan? Kuulimmehan asian hänen omasta suustaan!»

Luuk. - Luukas 22:54-71UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä