Suomen Pipliaseura

13.5.2022 laudes

UT lukukappale

14Jeesus palasi Galileaan täynnä Hengen voimaa. Hänen maineensa levisi koko seudulle. 15Hän opetti synagogissa, ja kaikki kunnioittivat häntä.

Jeesus torjutaan kotikaupungissaan

16Jeesus tuli Nasaretiin, missä hän oli kasvanut. Sapattina hän meni tapansa mukaan synagogaan. Hän nousi lukemaan, 17ja hänelle annettiin profeetta Jesajan kirja. Jeesus avasi kirjakäärön kohdasta, jossa sanottiin:

18»Herran Henki on ylläni:

Hän asetti minut kuninkaaksi,

lähetti minut julistamaan

ilosanomaa köyhille,

lupaamaan vangeille armahduksen

ja sokeille näkökyvyn.

Hän lähetti minut päästämään

alistetut vapauteen

19ja julistamaan Herran juhlavuotta.»

20Jeesus sulki kirjakäärön, antoi sen avustajalle ja istuutui. Jokainen silmä synagogassa tuijotti häntä. 21Jeesus alkoi puhua: »Tämä kirjoitus on toteutunut tänään teidän läsnä ollessanne.» 22Kaikki kehuivat Jeesusta ja ihmettelivät hänen kauniita sanojaan. He sanoivat: »Eikö tämä ole Joosefin poika?» 23Jeesus sanoi: »Kohta te varmaan muistutatte minua sananlaskusta: ’Lääkäri, paranna itsesi.’ Varmaankin te sanotte: ’Tee täällä kotiseudullasi samoja asioita, joita olet kuulemma tehnyt Kapernaumissa.’» 24Sitten hän jatkoi: »Minä vakuutan teille, ettei ketään profeettaa hyväksytä omalla kotiseudullaan. 25Minä vakuutan: Israelissa oli paljon leskiä Elian aikana – silloin kun taivas ei antanut sadetta kolmeen ja puoleen vuoteen ja koko maahan tuli paha nälänhätä. 26Silti Eliaa ei lähetetty heidän luokseen vaan Sidonin Sarpatissa asuvan lesken luokse. 27Samoin Israelissa monet kärsivät profeetta Elisan aikana hankalasta ihosairaudesta, mutta kukaan heistä ei parantunut. Vain syyrialainen Naaman parani.»

28Näitä puheita kuunnellessaan kaikki synagogassa olevat raivostuivat. 29He ryntäsivät Jeesuksen kimppuun ja retuuttivat hänet ulos kaupungista. Kaupunki oli rakennettu vuorelle, ja Jeesus vietiin jyrkänteelle, josta hänet aiottiin heittää alas. 30Hän kuitenkin kulki väkijoukon läpi ja lähti pois.

Luuk. - Luukas 4:14-30UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.6
Seuraa meitä