Suomen Pipliaseura

13.9.2022 laudes

UT lukukappale

Pietari raportoi Jerusalemissa

1Apostolit ja muutkin uskovat ympäri Juudeaa saivat kuulla, että muutkin kuin juutalaiset olivat ottaneet vastaan Jumalan sanan. 2Kun Pietari palasi Jerusalemiin, juutalaiset arvostelivat häntä: 3»Kävit sitten syömässä sellaisten miesten luona, joita ei ole ympärileikattu.»

4Pietari alkoi selittää heille, miten asiat olivat edenneet:

5»Olin Joppen kaupungissa ja rukoilin. Silloin jouduin Hengen valtaan ja näin näyn. Taivaasta laskeutui luokseni suurta purjetta muistuttava kangas, jota kannateltiin kaikista neljästä kulmasta. 6Kun katsoin tarkasti, näin kankaalla kaikkia maan nelijalkaisia eläimiä, matelijoita ja taivaan lintuja. 7Lisäksi kuulin äänen, joka sanoi minulle: ’Pietari, teurasta ja syö näitä!’ 8Minä sanoin: ’Ei missään nimessä, Herra! En ole koskaan pannut suuhuni mitään saastaista enkä kiellettyä.’ 9Silloin ääni puhui uudelleen: ’Älä sano saastaiseksi sitä, minkä Jumala on puhdistanut.’ 10Tämä tapahtui kolmesti, ja sitten kaikki vetäistiin takaisin taivaaseen.

11Juuri silloin pysähtyi kolme miestä sen talon eteen, jossa olin. Heidät oli lähetetty Kesareasta noutamaan minua. 12Henki käski minun lähteä empimättä heidän mukaansa. Nämä kuusi Herran seuraajaa lähtivät kanssani sen miehen taloon, joka oli kutsunut minut. 13Isäntäni kertoi, miten enkeli oli ilmestynyt hänen taloonsa ja sanonut: ’Lähetä väkeä Joppeen hakemaan tänne Simon, jota kutsutaan Pietariksi. 14Hän kertoo sinulle, millä tavoin sinä ja koko talonväkesi pelastutte.’ 15Kun sitten aloin puhua, Pyhä Henki laskeutui heihin samoin kuin se aikoinaan laskeutui meihin. 16Silloin muistin, miten Herra sanoi: ’Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä.’ 17Jos kerran Jumala antoi heille saman lahjan kuin meille, jotka luotimme Herraan Jeesukseen Kristukseen, mikä minä olisin ollut estämään Jumalaa?»

18Tämän kuullessaan kaikki rauhoittuivat ja ylistivät Jumalaa: »Jumala on siis antanut myös muihin kansoihin kuuluville mahdollisuuden muuttaa elämänsä suunnan ja pelastua.»

Ap. t. - Apostolien teot 11:1-18UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä