Suomen Pipliaseura

14.5.2022 vesper

UT lukukappale

Puu tunnetaan hedelmistään

15»Varokaa valeprofeettoja. He tulevat luoksenne lampaiksi naamioituneina, mutta valeasun alla on saalistava susi.

16Tunnistatte heidät hedelmistä: Eihän piikkipensaista poimita rypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita. 17Hyvä puu tuottaa hyviä hedelmiä, huono puu huonoja hedelmiä. 18Hyvä puu ei voi tuottaa huonoja hedelmiä eikä huono puu hyviä hedelmiä. 19Kaikki huonoja hedelmiä tuottavat puut kaadetaan ja poltetaan. 20Hedelmistä te siis tunnistatte heidät.»

Jeesus ei tunne valeprofeettoja

21»Taivaiden valtakuntaan eivät pääse ne, jotka vain hokevat minulle: ’Kyllä, Herra, kyllä, Herra.’ Sinne pääsevät ne, jotka toimivat niin kuin taivaallinen Isäni tahtoo. 22Moni tulee sanomaan minulle: »Herra, sinun nimissäsihän me profetoimme ja karkotimme demoneja ja teimme ihmetekoja.’ 23Mutta minä sanon heille: ’En ole koskaan tuntenut teitä. Häipykää, väärintekijät!’»

Kaksi rakentajaa

24»Jos kuulet nämä sanani, toimi niiden mukaan. Silloin olet kuin järkevä mies, joka rakensi talonsa kalliolle. 25Sateet tulivat, joet tulvivat ja tuulet pieksivät taloa. Se ei kuitenkaan sortunut, koska se oli rakennettu kalliolle. 26Mutta jos kuulet sanani etkä toimi niiden mukaan, olet kuin tyhmä mies, joka rakensi talonsa hiekalle. 27Sateet tulivat, joet tulvivat ja tuulet pieksivät taloa, ja se sortui rytinällä.»

Matt. - Matteus 7:15-27UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä