Suomen Pipliaseura

15.1.2023 vesper

UT lukukappale

Kristus kutsui Paavalin apostoliksi

11Vakuutan teille, veljet ja sisaret, ettei minun julistamani ilosanoma ole ihmisen keksintöä. 12Kukaan ihminen ei ole kertonut tai opettanut sitä minulle, vaan sain sen, kun Jeesus Kristus ilmestyi minulle. 13Olettehan te kuulleet, miten tolkuttomasti vainosin ja tuhosin Jumalan kirkkoa, kun vielä elin juutalaisena, lakia noudattaen. 14Juutalaisen lain opiskelussa ja noudattamisessa edistyin pitemmälle kuin useimmat ikätoverini, ja kiihkoilin heitä enemmän esivanhemmilta perittyjen tapojen puolesta. 17En lähtenyt Jerusalemiin tapaamaan niitä, joista oli tullut apostoleja jo ennen minua. Sen sijaan menin Arabiaan ja palasin sieltä takaisin Damaskokseen.

18Kolmen vuoden kuluttua menin sitten Jerusalemiin tavatakseni Keefaksen eli Pietarin. Viivyin hänen luonaan pari viikkoa. 19Muista apostoleista tapasin vain Jaakobin, Herran veljen. 20Vakuutan Jumalan edessä, ettei mikään, mitä teille tässä kirjoitan, ole valhetta.

21Sitten lähdin Syyriaan ja Kilikiaan. 22Juudean kristillisissä seurakunnissa minua ei vielä tunnettu henkilökohtaisesti. 23He olivat vain kuulleet, että heidän entinen vainoajansa julisti nyt samaa uskoa, jota aiemmin yritti hävittää. 24Niinpä he ylistivät Jumalaa siitä, mitä hän oli tehnyt minulle.

Gal. - Kirje galatialaisille 1:11-24UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä