Suomen Pipliaseura

15.11.2022 laudes

UT lukukappale

Ohjeet temppelin mittaamisesta

1Minulle annettiin sauvaa muistuttava ruokokeppi ja sanottiin: »Nouse mittaamaan Jumalan temppeli ja alttari ja laskemaan ne, jotka siellä rukoilevat. 2Jätä temppelin uloin piha mittaamatta, sillä se on muiden kansojen käytössä. He tallovat pyhää kaupunkia 42 kuukauden ajan.»

Kaksi todistajaa

3»Minä annan kahdelle todistajalleni tehtäväksi puhua minun nimissäni säkkiin pukeutuneina 1 260 päivää.»

4Nämä todistajat ovat kaksi oliivipuuta ja kaksi lampunjalkaa, jotka seisovat maan Herran edessä. 5Jos joku yrittää vahingoittaa heitä, heidän suustaan purkautuu tulenliekki, joka nielee heidän vihollisensa. Kuka ikinä yrittääkään heitä vahingoittaa, kuolee tällä tavalla. 6Todistajilla on valtuudet lukita taivas, ettei sadetta saataisi niin kauan kuin he todistavat. Heillä on myös valtuudet muuttaa vedet vereksi ja iskeä maata kaikilla muillakin onnettomuuksilla niin usein kuin haluavat.

Peto tappaa todistajat

7Kun todistajat lakkaavat todistamasta, syvyydestä nouseva peto julistaa heille sodan. Se voittaa ja tappaa heidät. 8Heidän ruumiinsa lojuvat suuren kaupungin pääkadulla. Tätä kaupunkia nimitetään vertauskuvallisesti Sodomaksi ja Egyptiksi, ja siellä heidän Herransa ristiinnaulittiin. 9Ihmiset kaikista heimoista, kansoista, kielistä ja maista käyvät ihmettelemässä todistajien ruumiita kolmen ja puolen päivän ajan eivätkä anna haudata niitä. 10Maan asukkaat iloitsevat heidän kuolemastaan, juhlivat ja lähettävät lahjoja toisilleen. Nämä kaksi profeettaa näet aiheuttivat heille monia onnettomuuksia.

Todistajat herätetään eloon

11Kolmen ja puolen päivän kuluttua todistajiin tuli kuitenkin Jumalan lähettämä elämän henki ja he nousivat jaloilleen. Kauhu valtasi kaikki, jotka näkivät heidät. 12Kaikki kuulivat, miten taivaasta sanottiin kovalla äänellä: »Nouskaa tänne!» Pilvi nosti todistajat taivaaseen, ja heidän vihollisensa näkivät kaiken.

13Samalla hetkellä iski voimakas maanjäristys. Kymmenesosa kaupungista sortui, ja seitsemäntuhatta ihmistä kuoli. Muut joutuivat pelon valtaan ja osoittivat kunnioitusta taivaan Jumalalle.

14Siinä oli toinen voi-huuto, mutta kolmas tulee pian.

Ilm. - Ilmestys 11:1-14UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä