Suomen Pipliaseura

15.4.2021 laudesin tekstit

UT lukukappale

Jälkinäytös Tiberiaanjärvellä

Jeesus näyttäytyy oppilailleen

1Tämän jälkeen Jeesus näyttäytyi taas oppilailleen, nyt Tiberiaanjärvellä. Se tapahtui näin:

2Paikalla olivat Simon Pietari, Tuomas eli Didymos, Natanael Galilean Kaanasta, Sebedeuksen pojat ja kaksi muuta Jeesuksen oppilasta. 3Simon Pietari sanoi: »Minä menen kalaan.» Muut sanoivat lähtevänsä mukaan. He nousivat veneeseen, mutta eivät saaneet sinä yönä mitään.

4Aamun tultua Jeesus ilmaantui rannalle. Oppilaat eivät kuitenkaan tunnistaneet häntä Jeesukseksi. 5Niinpä Jeesus sanoi: »Pojat, ei teillä sattuisi olemaan jotain syötävää?» Oppilaat vastasivat, ettei ollut. 6Silloin Jeesus sanoi: »Heittäkää verkko veneen oikealle puolelle, niin saatte kalaa.» Oppilaat tekivät niin, mutta eivät enää jaksaneet vetää verkkoa takaisin, koska siinä oli niin paljon kalaa. 7Se oppilas, joka oli Jeesukselle kaikkein rakkain, sanoi Pietarille: »Se on Herra!» Pietarilla ei ollut päällysvaatteita, mutta nämä sanat kuultuaan hän veti ne päälleen ja hyppäsi järveen. 8Muut oppilaat rantautuivat veneellä, koska se oli vain sadan metrin päässä rannasta. He vetivät perässään kalojen täyttämää verkkoa.

9Rannalle noustessaan oppilaat näkivät leipää ja hiilloksen, jolle oli laitettu paistumaan kalaa. 10Jeesus sanoi: »Antakaa niitä kaloja, jotka äsken saitte.» 11Simon Pietari nousi ja veti maalle verkon, joka oli täynnä suuria kaloja. Vaikka kaloja oli niin paljon – yhteensä 153 – verkko ei revennyt.

12Jeesus sanoi: »Tulkaa syömään.» Kukaan oppilaista ei uskaltanut kysyä, kuka mies oli. He näet tiesivät, että hän oli Herra. 13Jeesus tuli ja otti leivän ja antoi sitä heille; samoin hän antoi heille kalaa. 14Tämä oli jo kolmas kerta, kun Jeesus kuolleista noustuaan näyttäytyi oppilailleen.

Joh. - Johannes 21:1-14UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä