Suomen Pipliaseura

15.5.2021 vesperin tekstit

UT lukukappale

Johannes Kastaja lähettää viestin

18Johannes Kastajan oppilaat kertoivat hänelle kaikesta, mitä Jeesus teki. Johannes kutsui kaksi oppilasta luokseen 19ja lähetti heidät kysymään Herralta: »Oletko sinä se, jonka piti tulla, vai odotammeko jotakuta toista?» 20Miehet menivät Jeesuksen luokse ja sanoivat: »Johannes Kastaja lähetti meidät kysymään sinulta: ’Oletko sinä se odotettu, vai odotammeko jotakuta toista?’»

21Jeesus oli juuri parantanut monien sairaudet ja vaivat. Hän oli ajanut pois demoneja ja antanut monelle sokealle näön. 22Niinpä hän vastasi: »Menkää kertomaan Johannekselle, mitä olette nähneet ja kuulleet: Sokeat näkevät, rammat kävelevät ja sairas iho puhdistuu. Kuurot kuulevat, kuolleet heräävät ja köyhille julistetaan ilosanomaa. 23Onnellinen se, joka ei pety minuun.»

24Kun Johanneksen viestinviejät olivat menneet, Jeesus alkoi puhua ihmisille Johanneksesta: »Mitä te oikein lähditte katsomaan asumattomalle seudulle? Ruokoako, jota tuuli heiluttaa? 25Mitä odotitte näkevänne? Hienosti pukeutuneen miehenkö? Kuninkaiden linnoissa on sellaisia, jotka hienostelevat ylellisillä vaatteilla. 26Mitä te siis lähditte katsomaan, profeettaako? Profeettaapa hyvinkin, ja minä sanon teille, että hän on jotain vielä suurempaa. 27Johannes on se, josta on kirjoitettu:

’Minä lähetän viestinviejäni edelläsi.

Hän valmistaa sinulle tien.’

28Minä sanon teille, ettei ole syntynyt ketään Johannesta suurempaa. Jumalan valtakunnassa vähäarvoisinkin on silti tärkeämpi kuin hän.

29Kaikki Johannesta kuunnelleet, jopa tullimiehet, myöntyivät Jumalan vaatimukseen ja ottivat Johannekselta kasteen. 30Fariseukset ja lainopettajat kuitenkin uhmasivat Jumalan tahtoa eivätkä tulleet Johanneksen kastettaviksi.

31Mihin siis vertaisin tämän sukupolven ihmisiä? Millaisia he ovat? 32He ovat kuin lapsia, jotka istuvat torilla ja huutelevat toisilleen:

’Me soitimme teille huilua,

mutta te ette tanssineet ilosta.

Me lauloimme valituslauluja,

mutta te ette itkeneet.’

33Johannes Kastaja ei syö leipää eikä juo viiniä, ja te sanotte: ’Hänessä on demoni.’ 34Ihmisen Poika sen sijaan syö ja juo, ja nyt te sanotte: ’Katsokaa, mikä mässäilijä ja juoppo, tullimiesten ja syntisten ystävä!’ 35Viisaat lapset tunnistavat kyllä oikean Viisauden.»

Luuk. - Luukas 7:18-35UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.14.1
Seuraa meitä