Suomen Pipliaseura

15.5.2022 laudes

UT lukukappale

Pietarin helluntaipuhe

14Pietari nousi seisomaan, ja muut yksitoista nousivat hänen kanssaan. Hän korotti äänensä ja sanoi: »Juutalaiset ja kaikki te muutkin, jotka asutte Jerusalemissa! Painakaa mieleenne, mitä sanon teille. 15Nämä ihmiset eivät todellakaan ole humalassa, niin kuin luulette. Kellokin on vasta yhdeksän aamulla.

Ap. t. - Apostolien teot 2:14-15UT2020Avaa lukunäkymä

22Israelilaiset! Kuunnelkaa, mitä sanon! Jeesus Nasaretilainen oli mies, jonka Jumala oli teitä varten valinnut. Tiedättehän, että merkiksi tästä Jumala teki hänen kauttaan voimatekoja ja ihmeitä. 23Tämä mies luovutettiin muukalaisten käsiin, niin kuin Jumala oli ennalta päättänyt ja nähnyt hyväksi. Te tapoitte hänet, kun annoitte heidän ripustaa hänet ristille. 24Jumala kuitenkin nosti hänet ylös kuoleman kärsimyksistä. Ei kuolema olisikaan voinut pitää Jeesusta vallassaan, 25sillä Daavid sanoo hänestä:

Näin, että Herra olisi aina luonani

ja tukisi minua niin, etten horju.

26Siksi sydämeni iloitsee ja kieleni riemuitsee.

Ruumiinikin elää toivossa,

27ettet sinä, Herra, hylkää henkeäni manalaan

etkä anna pyhän palvelijasi maatua.

28Olet osoittanut minulle elämän tien.

Saan nähdä kasvosi, sinä täytät minut ilolla.’

29Veljet! On toki myönnettävä, että myös esi-isämme Daavid kuoli ja että hänet haudattiin. Hänen hautansa on meidän nähtävissämme vielä nykyisinkin. 30Daavid oli profeetta, ja Jumala oli vannonut hänelle valan ja luvannut asettaa valtaistuimelle hänen jälkeläisensä. Daavid tiesi tämän, 31ja siksi hän osasi ennustaa Kristuksen ylösnousemuksen ja sanoa, että ’häntä ei hylätty manalaan eikä hänen ruumiinsa tarvinnut maatua’. 32Tämän Jeesuksen Jumala herätti kuolleista, ja me kaikki todistamme siitä. 33Hänet korotettiin Jumalan oikealle puolelle. Koska hän oli saanut Isän lupaaman Pyhän Hengen, hän on nyt vuodattanut sen meillekin, niin kuin näette ja kuulette. 34Ei Daavid noussut itse taivaaseen vaan sanoo:

’Herra sanoi Herralleni:

istu oikealla puolellani,

35kunnes alistan vihollisesi

korokkeeksi jalkojesi alle.’

36Koko Israelin kansa voi siis olla varma siitä, että Jumala teki Jeesuksen Herraksi ja Kristukseksi – sen saman Jeesuksen, jonka te ristiinnaulitsitte.»

Ap. t. - Apostolien teot 2:22-36UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä