Suomen Pipliaseura

15.6.2021 vesperin tekstit

UT lukukappale

Jeesus parantaa naisen lepopäivänä

10Jeesus opetti sapattina eräässä synagogassa. 11Siellä oli nainen, jota sairauden henki oli pitänyt otteessaan 18 vuoden ajan. Hänen selkänsä oli köyryssä, eikä hän kyennyt suoristamaan sitä. 12Kun Jeesus näki naisen, hän kutsui tämän luokseen ja sanoi: »Olet päässyt sairaudestasi!» 13Jeesus pani kätensä naisen päälle, ja tämä suoristui saman tien ja alkoi ylistää Jumalaa.

14Synagogan johtaja kuitenkin suuttui siitä, että Jeesus paransi sapattina. Hän sanoi väkijoukolle: »Viikossa on kuusi päivää työtä varten. Tulkaa parannettaviksi silloin älkääkä sapattina.» 15Herra sanoi hänelle: »Te teeskentelijät! Ettekö te kaikki päästä sapattinakin härkänne tai aasinne tallista ja vie sitä juomaan? 16Saatana oli pitänyt tätä Abrahamin tytärtä vankina peräti 18 vuotta. Täytyihän hänet päästää näistä kahleista, vaikka onkin sapatti.» 17Nämä Jeesuksen sanat saivat hänen vastustajansa häpeämään. Kansa sen sijaan iloitsi kaikista hänen ihmeellisistä teoistaan.

Sinapinsiemen ja taikinajuuri

18Sitten Jeesus sanoi: »Millainen on Jumalan valtakunta? Mihin sitä voisi verrata? 19Se on kuin sinapinsiemen, jonka mies istutti puutarhaansa. Se kasvoi puuksi, ja taivaan linnut tulivat pesimään sen oksille.»

20Jeesus jatkoi: »Mihin vertaisin Jumalan valtakuntaa? 21Se on kuin taikinajuuri, jonka nainen sekoitti kolmeen ämpärilliseen jauhoja, niin että koko taikina happani.»

Luuk. - Luukas 13:10-21UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä