Suomen Pipliaseura

15.8.2022 vesper

UT lukukappale

Jeesus otetaan taivaaseen

6Koolla olevat apostolit kysyivät Jeesukselta: »Herra, nostatko nyt Israelin valtakunnan entiseen asemaansa?» 7»Ei ole teidän asianne tietää määräaikoja ja hetkiä, jotka Isä on omalla vallallaan päättänyt», Jeesus vastasi. 8»Saatte kuitenkin voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin. Teistä tulee minun todistajiani täällä Jerusalemissa ja koko Juudeassa, Samariassa ja maan ääriin asti.»

9Kun Jeesus oli sanonut tämän, hänet otettiin taivaaseen apostolien silmien edessä. Pilvi vei hänet heidän näkyvistään. 10Kun apostolit tuijottivat taivaalle Jeesuksen etääntyessä, heidän vieressään seisoi äkkiä kaksi valkoasuista miestä. 11Nämä sanoivat: »Galilean miehet, miksi seisotte siinä katselemassa taivaalle? Tuo Jeesus, joka juuri otettiin luotanne taivaaseen, palaa samalla tavalla kuin näitte hänen lähtevän.»

Apostolit ja heidän seuralaisensa

12Sitten apostolit lähtivät mäeltä, jolla olivat olleet. Sen nimi on Oliivimäki, ja se on niin lähellä Jerusalemia, että sinne on sapattinakin lupa kävellä. 13Kaupungissa he menivät majapaikkaansa ja nousivat yläkertaan, missä heidän huoneensa oli. Joukkoon kuuluivat Pietari, Johannes ja Jaakob, Andreas, Filippos ja Tuomas, Bartolomeus ja Matteus, Jaakob Alfeuksenpoika, Kiihkoilija-Simon ja Juudas Jaakobinpoika. 14Yksimielisesti he kaikki keskittyivät rukoilemaan. He rukoilivat yhdessä joukkoonsa kuuluvien naisten sekä Marian, Jeesuksen äidin, ja Jeesuksen veljien kanssa.

Ap. t. - Apostolien teot 1:6-14UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.14.1
Seuraa meitä