Suomen Pipliaseura

16.1.2023 laudes

UT lukukappale

Älkää käräjöikö keskenänne

1Onko joku teistä niin häpeämätön, että jos hän on riidoissa toisen kanssa, hän haastaa tämän väärämielisten tuomioistuimeen eikä jätä asiaa ratkaistavaksi pyhien kesken seurakunnassa? 2Ettekö tiedä, että pyhät saavat kerran tuomita koko maailman? Jos te siis olette koko maailman tuomareita, ettekö muka kelpaa tuomareiksi vähäisempiin oikeusistuimiin? 3Ettekö tiedä, että me tuomitsemme kerran enkelitkin? Miten me siis emme kelpaisi ratkaisemaan arkielämän asioita? 4Jos teillä on arkielämää koskevia kanteita, ottaisitteko tosiaan tuomareiksi sellaisia, joita ei seurakunnassa pidetä yhtään minään? 5Hävetkää! Eikö teillä muka ole joukossanne yhtään viisasta, joka voisi olla tuomarina teidän välillänne?

6Veli käy siis oikeutta veljeä vastaan, vieläpä epäuskoisten edessä. 7Jo se, että ylipäänsä käräjöitte keskenänne, on teille vahingoksi. Miksi ette ennemmin kärsisi vääryyttä? Miksi ette ennemmin antaisi riistää itseänne? 8Ehei, te teette vääryyttä toisille ja riistätte heitä, jopa omia veljiänne ja sisarianne.

9Ettekö muka tiedä, etteivät väärämieliset saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Jumalan valtakuntaa eivät peri seksuaalisesti holtittomat, eivät epäjumalanpalvojat eivätkä syrjähyppyjä harrastavat, eivät myöskään alistuvat miehet eivätkä ne miehet, jotka makaavat heidän kanssaan. 10Sitä eivät peri varkaat, ahneet, juopot, pilkkaajat eivätkä riistäjät. 11Tällaisia jotkut teistä olivat ennen. Teidät kuitenkin pestiin puhtaiksi ja teistä tehtiin pyhiä. Meidän Jumalamme Henki teki teistä oikeamielisiä Herran Jeesuksen Kristuksen nimissä.

1. Kor. - 1. kirje korinttilaisille 6:1-11UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä