Suomen Pipliaseura

16.1.2023 vesper

UT lukukappale

Jeesus ennustaa temppelin tuhon

1Jeesus oli tullut ulos temppelistä ja oli juuri lähdössä, kun oppilaat tulivat hänen luokseen esitelläkseen hänelle temppelialueen rakennuksia. 2Silloin Jeesus sanoi: »Ettekö näe, mistä on kysymys? Minä vakuutan teille, ettei tänne jää kiveä kiven päälle. Kaikki sortuu maan tasalle.»

Ensimmäiset lopun merkit

3Kun Jeesus istui Oliivimäellä omissa oloissaan, oppilaat tulivat kysymään häneltä: »Kerro meille, milloin tämä tapahtuu. Mikä merkki ennustaa sinun paluustasi ja aikojen lopusta?» 4Jeesus vastasi: »Varokaa, ettei kukaan pääse huijaamaan teitä. 5Monet tulevat esiintymään minun nimissäni. He sanovat olevansa Kristus ja onnistuvat pettämään monia. 6Tulette kuulemaan taistelun ääniä ja uutisia sodasta. Älkää kuitenkaan hätääntykö. Niin täytyy tapahtua, mutta ei se vielä tarkoita loppua. 7Maat ja kansat käyvät toistensa kimppuun, ja kaikkialla on nälänhätiä ja maanjäristyksiä. 8Nämä ovat kuitenkin vasta ensimmäisiä synnytyskipuja.

9Silloin teidät pannaan lujille. Teitä tapetaan, ja kaikki kansat vihaavat teitä minun takiani. 10Silloin monet antavat periksi, ryhtyvät ilmiantajiksi ja vihaavat toisiaan. 11Monta väärää profeettaa ilmaantuu, ja he pettävät monia. 12Kun laittomuus rehottaa, monien rakkaus jäähtyy. 13Mutta joka kestää loppuun saakka, pelastuu. 14Tämä ilosanoma Jumalan valtakunnasta julistetaan koko maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille, ja sitten tulee loppu.»

Matt. - Matteus 24:1-14UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.7
Seuraa meitä