Suomen Pipliaseura

16.11.2022 vesper

UT lukukappale

Jeesus parantaa ihosairauden

1Kun Jeesus tuli alas vuorelta, suuri väkijoukko seurasi häntä. 2Silloin Jeesuksen luokse tuli mies, jolla oli hankala ihosairaus. Hän heittäytyi maahan ja sanoi: »Herra, sinä voit parantaa minut, jos tahdot.» 3Jeesus ojensi kätensä, kosketti miestä ja sanoi: »Minä tahdon. Parane.» Mies parani sairaudestaan saman tien. 4Jeesus sanoi miehelle: »Katsokin, ettet puhu tästä kellekään. Käy vain näyttäytymässä papille ja anna Mooseksen määräämä uhrilahja todisteeksi parantumisestasi.»

Jeesus parantaa sadanpäällikön orjan

5Kun Jeesus oli tullut Kapernaumiin, hänen luokseen tuli sadanpäällikkö 6pyytämään apua: »Herra, orjani makaa kotona halvaantuneena ja kovissa kivuissa.» 7»Minä tulen ja parannan hänet», Jeesus sanoi. 8»Ei, Herra», vastasi sadanpäällikkö. »En ole tarpeeksi arvokas, että tulisit kotiini. Käske vain orjani parantua, niin hän paranee. 9Joudun itsekin tottelemaan toisten käskyjä, ja toisaalta minulla on sotilaita alaisinani. Kun käsken jonkun heistä mennä, niin hän menee. Kun käsken toisen tulla, niin hän tulee. Ja kun käsken orjani tehdä jotain, niin hän tekee.»

10Tämän kuullessaan Jeesus hämmästyi ja sanoi niille, jotka seurasivat häntä: »Minä vakuutan teille, etten ole nähnyt tuollaista uskoa kellään israelilaisella. 11Minä sanon teille, että idästä ja lännestä tulee monia, jotka pääsevät taivaiden valtakuntaan syömään yhdessä Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin kanssa. 12Valtakunnan perilliset sen sijaan heitetään ulos pimeyteen. Siellä itketään ja purraan hammasta.» 13Sadanpäällikölle Jeesus sanoi: »Mene. Tapahtuu, niin kuin uskot.» Sillä hetkellä orja parani.

Matt. - Matteus 8:1-13UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä